Isključenim stanicama dozvoljeno emitovanje programa tokom praznika

RDC je uvažio zahtjev emitera kojima je u petak prekinuo pružanje usluga i omogućiće im rad za novogodišnje i božićne praznike"
0 komentar(a)
Radio, Foto: Shutterstock
Radio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2013. 14:13h

Televizijskim i radio stanicama koje su zbog duga isključene u petak biće omogućeno emitovanje programa za novogodišnje i božićne praznike, saopšteno je iz Radio-difuznog centra (RDC).

RDC je isključio tri televizijske i sedam radio stanica zbog duga. Isključeni su Televizije Korona, MBC i Panorama, Radio Antena M, Montena (TDI), Skadar lake, Korona, Skala, Jadran i Panorama.

"RDC je uvažio zahtjev emitera kojima je u petak prekinuo pružanje usluga i omogućiće im rad za novogodišnje i božićne praznike", kaže se u saopštenju.

Navodi se jedan broj emitera u međuvremenu izmirio svoje obaveze.

"RDC će 20. januara obustaviti pružanje usluga svim emiterima koji ne budu ispoštovali potpisane sporazume kojima su se obavezali da će prethodni dug, nastao do oktobra 2013. izmirivati u 24 mjesečne rate počev od 1. januara 2014. godine, uz obavezu plaćanja redovnih faktura. Time stiču uslov za popust od 20 odsto na ukupan iznos mjesečne obaveze", kaže se u saopštenju.

Bonus video: