Rađenović: Dug Opštine Budva smanjen sa 60 na ispod 25 miliona eura

Najveći povjerilac Opštine Budva je država, po osnovu poreza i doprinosa, kazao je Rađenović i dodao da se i taj dug uspješno rješava
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.12.2013. 15:14h

Lokalna uprava u Budvi je ove godine uspjela da smanji dug sa nešto više od 60 miliona eura na ispod 25 miliona, saopštio je predsjednik Opštine Lazar Rađenović.

Opština je, kako je kazao, najviše napora učinila na polju finansijske konsolidacije ostvarivši veliki uspjeh, tako da kraj godine čeka mirno, kao jedna od najstabilnijih opština u Crnoj Gori.

Najveći povjerilac Opštine Budva je država, po osnovu poreza i doprinosa, kazao je Rađenović i dodao da se i taj dug uspješno rješava.

"On će do kraja godine biti prepolovljen, kroz ustupanje državi određenog broja poslovnih prostora, a ove godine smo državi prenijeli oko 2,5 miliona EUR za poreze i doprinose", rekao je Rađenović agenciji Mina-business.

Pored države, Opština Budva duguje poslovnim bankama oko 5,5 miliona eura, oko sedam miliona za izuzeto zemljište građana, dok se dug od četiri miliona odnosi na izvođenje radova nekim povjeriocima.

"Ukupan dug Opštine se nalazi na nivou polovine godišnjeg budžeta i mislim da je to sada jedan komfor, da sve svoje obaeze izmirujemo na vrijeme. Plate zaposlenima se redovno izmiruju o čemu govori podatak da je novembaska plata zajedno sa porezima i doprnosima, isplaćena 1. decembra", naveo je Rađenović.

Težište aktivnosti lokalne uprave, kako je dodao, sada je skinuto sa teme finansija, na temu investicija i unaprijeđenja opštinske administracije.

Bonus video: