Pomoć za porodice Markišić i Jokić

Podijeljeno 20 paketa hrane samohranim majkama iz Podgorice
159 pregleda 0 komentar(a)
donacija, pomoć, paket, Foto: Shutterstock
donacija, pomoć, paket, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2018. 17:29h

Nevladina organizacija “Izvor života” iz Nikšića nastavlja sa humanitarnom misijom i ovih dana su, u sklopu akcije “Zajedno za sve” podijelili 20 paketa hrane samohranim majkama iz Podgorice, a prehrambene proizvode su donirali građani Podgorice.

Šestočlana porodica Omera Markišića iz plavskog Vojnog Sela uselila je u novu kuću nakon akcije koju su sproveli “Izvor života” i plavski Centar za socijalni rad.

“Sredstva su prikupljena zahvaljujući asocijaciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA), a market ‘Dela Maris’ je porodici Markišić poklonio televizor. Zahvaljujući ovom marketu i najvećoj humanitarki u opštini Plav Zehri Huseinović, jedan broj porodica je dobio pakete hrane, a među njima je i sedmočlana porodica Dragana Jokića kome se trenutno prikupljaju sredstva i materijal za adaptaciju trošne kuće u kojoj žive”, kazala je Konstantina Maraš iz “Izvora života”.

Opštinski Crveni krst je za porodicu Jokić obezbijedio dio garderobe, a do sada su novac i materijal za adaptaciju kuće donirali Opština Plav i Centar za socijalni rad iz toga grada, ministarstva rada i socijalnog staranja i poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i jedan broj Jokićevih rođaka i privrednici iz Berana, Podgorice i Nikšića.

“Svaka pomoć ovoj porodici, koja ima dvoje djece sa smetnjama u razvoju je dobrodošla, kako u novcu tako i u hrani i odjeći. Nakon opštine Plav ovih dana nastavljamo sa aktivnostima u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, gdje ćemo i zatvoriti ovu akciju, u nadi da je ovo još jedna uspješna misija”, poručila je Maraš.

Bonus video: