Rusi dižu Vodeni grad u Budvi

Budvanska opština pronašla investitora za gradnju zabavnog parka, prodaje opremu za dva miliona i izdaje deset hektara na 30 godina
27 komentar(a)
Vodeni grad, Foto: Novosti.rs
Vodeni grad, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 21.12.2013. 08:10h

Skupština opštine Budva spremila je za sjednicu za naredni četvrtak odluku o izdavanju u trodecenijski zakup deset hektara svog zemljišta za izgradnju Vodenog grada. Odluka će biti ponuđena odbornicima na usvajanje.

Riječ je o projektu na brdu Topliš iznad Budve, koji je čak dvije godine bio predmet interesovanja specijalne tužiteljke Đurđine Nine Ivanović. Ispitivana su brojna pitanja koja su se vezivala za realizaciju i pripremanje tog posla - na koji način su uzimani krediti, šta je sa milionski vrijednom opremom, kupljenom još prije sedam godina, a koja je trebalo da bude montirana na brdu kao rekreativna i turistička atrakcija.

Vodeni grad, prvi takve vrste, osmišljen je još 2006. godine, kada je i tadašnji ministar turizma Predrag Nenezić postavio kamen temeljac, ali od betonske lopate do danas nije se mnogo odmaklo, osim što je Opština na sebe preuzela 1,6 miliona eura kredita koje je uzela tadašnji partner, kompanija „Numeric trejd limited“ na ime kupovine opreme.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 21. decembar

Bonus video: