Zajednički policijski centar Crne Gore, BiH i Srbije u Trebinju

Konjević je pokasnio da će lokacija u Trebinje najviše doprinijeti operativnosti i efikasnosti Centra
77 pregleda 1 komentar(a)
konferencija, Budva, Foto: Vuk Lajović
konferencija, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.12.2013. 14:37h

Protokol o osnivanju i funkcionisanju Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju potpisali su ministri unutrašnih poslova Crne Gore i Srbije, i sigurnosti Bosne i Hercegovine, Raško Konjević, Ivica Dačić i Fahrudin Radončić.

Oni su danas u Budvi održali trilateralni sastanak u okviru Ministarskog foruma EU-zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova.

Konjević je pokasnio da će lokacija u Trebinje najviše doprinijeti operativnosti i efikasnosti Centra.

“Potpisanim protokolom se uređuju pitanja razmjene podataka i informacija, zajedničkih analiza rizika, i koordinacije o zajedničkim aktivnostima duž državne granice i vođenja evidencije raznih satistika”, rekao je on i dodao da će od toga svi imati koristi.

Konjević je rekao da postoji pojačana operativna saradnja policija regiona, koja treba da doprinese da rezultati u borbi protiv kriminala budu značajno bolji. On je kazao da je sa Radončićem, potpisao sporazum o saradnji u oblasti foreznike.

Dačić je rekao da će zajednički centar doprinijeti unaprjeđenju policijske saradnje tri države.

“Centar u Trebinju značajno će pomoći u sprječavanju prekograničnog kriminala i nelegalnih migracija. Jedan od naših važih obaveza, jeste smanjenje raznih azilanata”, kazao je Radončić

Radončić je ocijenio da će zajednički centar u Trebinju značajno pomoći u sprečavanju prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

On je čestitao Crnoj Gori, otvaranje poglavlja 23 i 24, i rekao da sve u regionu raduje uspjeh dugih država.

“Centar u Trebinju značajno će pomoći u sprječavanju prekograničnog kriminala i nelegalnih migracija. Jedan od naših važih obaveza, jeste smanjenje raznih azilanata”, kazao je Radončić.

On je ocijenio da će dosadašnji, kako je ocijenio, izvanredni odnosi Crne Gore, Srbije i BiH iz oblasti sigurnosti, i ubuduće biti primjer uspješne saradnje dobrih komšija.

Bonus video: