Tivat: Aparat za dijagnostiku raka prostate na poklon Domu zdravlja

Kako je najavljeno, aparat za mjerenje PSA faktora biće u funkciji naredne sedmice
54 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Dom zdravlja, Foto: Siniša Luković
Tivat, Dom zdravlja, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 19.12.2013. 20:34h

Kompanija „Adriatic Marinas”, sa kompanijama sa kojima sarađuje na projektu Porto Montenegro, donirala je tivatskom Domu zdravlja aparat za mjerenje PSA faktora, odnosno za dijagnostifikovanje raka prostate, vrijedan od 3.500 eura. Partnerske organizacije koje su pomogle finansiranje ovog aparata su “Gips Trade” d.o.o. iz Budve, i firme “Veletex” i “Sinko Group” iz Podgorice.

Na vrijednoj donaciji predstavnicima Porto Montenegra zahvalila je direktorica Doma zdravlja Tivat dr Snežana Matijević, istakavši da će novi aparat unaprediti dijagnostiku u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Prevencija je jako važna u svakoj grani medicine. Ovaj PSA faktor je bitan kao recimo, mamografija kod žena. Na žalost, karcinom prostate je jako prisutan kod muškaraca i zato je nabavka ovog aparata veoma važna. Ponosni smo što ćemo ovaj test od sada moći da radimo u našem Domu zdravlja”, kazala je dr Matijević.

Inače, kompanija Porto Montenegro je nedavno u sklopu Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, tivatskom Domu zdravlja donirala aparate i drugi materijal za mjerenje nivoa šećera u krvi u vrijednosti od iznosila je 2.500 eura.

„Hvala dr Matijević na inicijativi i na nevjerovato brzoj organizaciji cijelog događaja. Nama je važno da imamo partnere koji umiju da prepoznaju šta su problemi u društvu. Lako je realizovati ciljeve ako znamo šta hoćemo. Dr Matijević je prepoznata u lokalnoj zajednici i šire kao osoba koja ima jasnu viziju šta treba da se uradi kad je Dom zdravlja u pitanju. U saradnji sa našim partrnerskim kompanijama u rekordnom roku smo prikupili sredstva za kupovinu aparata za mjerenje PSA faktora”, kazao je PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić najavljujući i nove slične donacije tivatskom Domu zdravlja i u narednoj godini.

Kako je najavljeno, aparat za mjerenje PSA faktora biće u funkciji naredne sedmice. U početku korišćenje će biti besplatno, a kasnije će se kupovati trake za mjerenje koje koštaju tri eura.

Bonus video: