Mugoša: Veliki tender za zaštitu životne sredine 24. decembra

Mugoša je podsjetio da su najveća ulaganja bila usmjerena na unapređenje infrastrukture, vodosnabdijevanje i prečišćavanje otpadnih voda
3 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.12.2013. 14:04h

Gradonačelnik Glavnog grada Miomir Mugoša rekao je da očekuje najboljeg partnera za projekat pomoću kojeg će se, kako je naveo, zaštiti rijeka Morača, podzemne vode i Nacionalni park Skadarsko jezero, a čiji će tender biti raspisan 23. decembra.

Mugoša je na svečanoj sjednici, povodom Dana oslobođenja Podgorice, podsjetio da su najveća ulaganja bila usmjerena na unapređenje infrastrukture, vodosnabdijevanje i prečišćavanje otpadnih voda.

On je podsjetio da su ova i nekoliko prethodnih godina bile su u znaku priprema za izgradnju izuzetno važnog projekta, izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda sa sanacijom otpadnog mulja i primarnom mrežom fekalne kanalizacije u dužini 41 kilometar, vrijednosti oko 60 miliona eura.

»Očekujemo da ćemo u tenderu, koji ćemo raspisati 23. decembra imati najboljeg partnera u projektu vijeka za Podgoricu, ali izuzetno značajnog za državu, gdje će se uz pomoć njega zaštiti rijeka Morača, podzemne vode kao i Nacionalni park Skadarsko jezero«, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, neodvojiv dio tog projekta je izgradnja jugozapadne obilaznice oko Podgorice sa dva mosta na Morači.

Glavni grad počinje izgradnju paviljona u okviru Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, otvaranje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i pripreme za izgradnju Gradskog pozorišta

Uz podršku Evropske komisije, kako je najavio, Glavni grad počinje izgradnju paviljona u okviru Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, otvaranje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i pripreme za izgradnju Gradskog pozorišta.

»Podgorici kao političkom, privrednom i kulturnom središtu Crne Gore namijenjena je uloga lokomotive u ukupnom razvoju države. I u najboljim i u najgorim vremenima dokazali smo se dostojnim takve uloge«, poručio je Mugoša.

Nagrade Glavnog grada uručene su režiseru Jagošu Markoviću, Transplantacionom timu Kliničko bolničkog centra Rebro iz Zagreba i najboljim studentima u studijskoj 2012/13. godini.

Bonus video: