U Budvi postavljena jelka kao u Monte Karlu

Budva je u susret novogodišnjim praznicima, okićena atraktvnim svjetlećim ukrasima, a najveću pažnju građana izaziva šest i po metara visoka metalna novogodišnja jelka
184 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2013. 10:56h

Kao ni jedne godine do sada, Budva je u susret novogodišnjim praznicima, okićena i ukrašena atraktvnim svjetlećim ukrasima, a svakako najveću pažnju građana od sinoć kada je montirana na kružnom toklu, izaziva šest i po metara visoka metalna novogodišnja jelka identična onoj koja je postvaljena u Monte Karlu.

U susret najglamuroznijem dočeku Nove godine na otvorenom, koji se već tradicionalno održava ispred zidina Staroga grada, Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent započeo je u saradnji sa Komunalnim preduzećem privodi kraju ukrašavanje grada, a ove godine obezbijeđeni su potpuno novi ukrasi.

Prema riječima sekretara za gradsku infrastrukturu Nikole Divanović postavljena je "jelka" od metalne konstrukcije, baze 5x5 metara i visine 6,5metara, sa iluminativnim elementima italijanskog proizvođača SL koji je svjetski lider u ovoj oblasti.

"Svjetleći ukrasi su sferaprečnika 120 centimetara i zvijezde 50x65x65 centimetara, koje vise na sajlama, u crvenoj i bijeloj boji. U parteru su, na zelenom tepihu, svjetleće figure jelki isto u crveno bijeloj kombinaciji koja simbolizuje Božić i novogodišnje praznike. Ista jelka je postavljena u Monte Karlu", kazao je Divanović za "Portla Vijesti".

On je dodao da je je ove godine primjenjen potpuno novi koncept i novi pristup ukrašavanju javnih površina za novogodisnje praznike.

"Ovo nesumnjivo predstavlja dodatu vrijednost ambijentalnom uređenju grada i pretenduje da kreira njegov vizuelni identitet", kazao je Divanović.

Galerija

Bonus video: