Željeznička infrastruktura: Zbog nas nema prekida prevoza Fijatovih automobila

Oni tvrde da podaci izneseni u tekstu nijesu tačni i navode da "svojim argumentima" pobijaju i ispravljaju te navode
4 komentar(a)
Željeznička infrastruktura CG, Foto: Zoran Đurić
Željeznička infrastruktura CG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.12.2013. 15:07h

Na vijest objavljenu na portalu "Vijesti" pod naslovom "Prekida se prevoz Fijata iz Srbije zbog remonta rampi u Crnoj Gori", objavljenu u utorak, reagovalo je državno preduzeće Željeznička infrastruktura Crne Gore (ŽICG).

Oni tvrde da podaci izneseni u tekstu nijesu tačni i navode da "svojim argumentima" pobijaju i ispravljaju te navode.

Objašnjenje prenosimo u cjelosti:

"Kao upravljač infrastrukturom obavezni smo da Vas informišemo da na našim tehničkim kapacitetima i opremi nije vršen nikakav remont, pa samim tim nije doveden u pitanje redovitost prevoza Fijatovih automobila te Vaše navode smatramo dezinformacijom, koja svakako negativno utiče na poslovanje Željezničke Infrastrukture Crne Gore a takođe ruši ugled Vaše “objektivne informisanosti“.

Od kolega iz Željezničkog prevoza Crne Gore i Montecarga imamo saznanje da od njih nijeste dobili informaciju o remontu rampi za istovar, te smatramo da ste bili u obavezi da informaciju prije svega zatražite od nas i naših operatera i u javnost iznesete tačne i objektivne podatke.

Naime, podatak koji ste iznijeli se odnosi na remont utovarno istovarne rampe, vlasništva Željezničkog prevoza Crne Gore, za prevoz praćenih automobila, koji su u vlasništvu putnika koji putuju međunarodnim brzim vozovima na relaciji Bar-Beograd-Bar, i svakako ni pomenuto nije uticalo na redovitost ni putničkog ni teretnog željezničkog saobraćaja.

Molimo Vas da ispravku po pitanju pogrešno iznesene informacije objavite na Vašem Portalu kako bi crnogorska javnost bila objektivno informisana a šteta koju ste nanijeli Željezničkoj Infrastrukturi Crne Gore, Željezničkom Prevozu Crne Gore i Montecargu kao i samom Fijatu bude makar djelimično ublažena.

Ovim putem Vas pozivamo da sve informacije koje dobijate iz drugih izvora a tiču se našeg poslovanja, u cilju korektnog poslovnog odnosa, prije svega zatražite od nas."

Objašnjenje redakcije Vijesti online

U "spornom" tekstu na koji se žali rukovodstvo preduzeća Željeznička infrastruktura, već u prvom pasusu, kao izvor informacije se navodi preduzeće Željeznice Srbije, koje je tu informaciju saopštilo u zvaničnom obraćanju medijima.

Stoga nije bilo potrebno da ŽICG izvore te informacije traži kod kolega u Željezničkom prevozu i Montecargu niti da provjerava "objektivnu informisanost" našeg portala.

Bonus video: