Podgorica: Penzionerima uručeni ključevi od 100 stanova

Postavljen kamen temeljac za višespratnicu, namijenjenu za zaposlene u Glavnom gradu
211 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2013. 13:19h

Ključevi od 100 stanova u novosagrađenoj zgradi kod bivše Kamionske pijace u Podgorici, vrijedne 2,6 miliona eura, danas su uručeni penzionerima.

Na svečanosti gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša postavio je i kamen temeljac za višespratnicu, namijenjenu za zaposlene u Glavnom gradu.

Mugoša je istakao da Glavni grad u izgradnji zgrade za penzionere učestvovao sa oko 900.000 eura, jer je izgradio i trafo-stanicu.

"Sva potrebna dokumentacija je donešena, za objekat postoji upotrebna dozvola i želim svim korisnicima ovih stanova duži život i dobro zdravlje u savremenom stanu", poručio je Mugoša.

On je istakao da je Glavni grad donio odluku da na susjednoj parceli, takođe, bude sagrađena još jedna zgrada sa 100 stanova za penzionere, navodeći da je u te svrhe grad obezbijedio zemljište i komunalije.

"Za taj objekat je već dobijena građevinska dozvola. Pošto se danas želi sve politizirati, ponoviću što i prije godinu i po, da su nama izbori u Podgorici svaki dan. Svaki dan smo pred građanima i svaki dan pokušavamo da riješimo njihove životne probleme", kazao je Mugoša.

On je istakao da će Udruženje penzionera sigurno završiti zgradu uz pomoć Fonda PIO i ministarstava finansija i rada i socijalnog staranja.

"U prizemlju te zgrade će biti poslovni prostor koji će grad dodatno kupiti za potrebe penzionera, kako bi pomogli izgradnju tog objekta i svojim sredstvima će opremiti dnevni boravak penzionera", kazao je Mugoša.

Ističući da je do sada Glavni grad sa Fondom PIO pomogao 15 kancelarija Udruženja penzionera, Mugoša je dodao da će im do Nove godine na besplatno korišćenje uručiti prostor u ovoj zgradi iza Bloka šest.

Predsjednik Udruženja penzionera Podgorice Savo Barović je ocijenio da oni koji smatraju da je ovo politički trik "vjerovatno nikad nijesu bili bez stanova".

"Od srca bih čestitao stanarima ove lijepe zgrade, koju smo nazvali "Ljepotica" da požive dugo i da koriste taj prostor. Neću pogriješiti ako kažem da je ovo inicijativa penzionera. ..Sa gospodom iz Fonda PIO smo realizovali program koji su tražili penzioneri Podogrice. Od 50 mjesnih udruženja, svako je dalo saglasnost, s obzirom da nema zakonskog osnova da na drugi način sa svojim sredstvima počnemo gradnju stanova za penzionere, kojih u Podgorici ima preko 800", kazao je Barović.

Mugoša je objasnio da će u zgradi sa 101-im stanom za koju je postavio kamen temeljac, stanove dobiti po 25 osoba, koje su u stanju socijalne potrebe i raseljene iz bespravnih ili neadekvatnih uslova stanovanja, dok će 50 ostati za zaposlene u Glavnom gradu.

Galerija

Bonus video: