Volonteri doprinose unapređenju inkluzivnog razvoja

U Pljevljima je održana svečanost povodom Međunarodnog dana volontera, koju je organizovao Zračak nade
77 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Zračak nade, Foto: Zračak nade
Predrag Bošković, Zračak nade, Foto: Zračak nade
Ažurirano: 16.12.2013. 17:44h

Volonterskim radom, ljudi dobre volje, i pružanjem svojih usluga djeci i osobama sa smetnjama u razvoju, doprinose unapređenju inkluzivnog razvoja, kazao je ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković, koji je danas u Pljevljima otvorio svečanost povodom Međunarodnog dana volontera, koju je organizovao Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama i teškoćama u razvoju ͈Zračak nade.

"U procesu reforme sistema socijalne i dječije žaštite veliku podršku Ministarstvu rada i socijalnog staranja pruža UNICEF sprovodjenjem projekata koje doprinose inkluzivnom razvoju", dodao je ministar Bošković.

Djeca volonteri iz osnovnih škola u Pljevnima kao i djeca iz Dnevnog centra (DC), ovim povodom svečano su izveli predstavu ͈Zmaj golubljeg srcaˮ i prezentovali himnu ovog DC na gestovnom jeziku.

Pored ministra Boškovića svečanosti su priustvovali i predsjednik opštine Pljevlja Miloje Pupović, zamjenica direktora kancelarije UNICEF-a Ana Zec i direktorica Dnevnog centra “Pljevlja” Svetlana Dujović.

Bonus video: