Mugoša: Žao mi je što nemam pravo da sam dodijelim stan, rado bih to radio

Mugoša istakao da neće saopštiti imena građana kojima je Glavni grad prethodnih godina dodijelio stanove
71 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 20:31h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša istakao je da će Glavni grad do Nove godine dodijeliti još stanova zaslužnim rukovodiocima “koji su za relativno kratak period unaprijedili rad gradskih službi”.

Ponovo ističući da neće saopštiti imena građana kojima je Glavni grad prethodnih godina dodijelio stanove, Mugoša je kazao da mu je žao što u pravilnicima ne postoji mogućnost da i gradonačelnik ima diskreciono pravo da dodijeli stan, jer bi to onda rado radio.

“Imamo još kapaciteta i prostora da rješavamo neka imovinsko - pravna pitanja. Iz tog fonda stanova, moramo ... opredijeliti za jedan dio zaslužnih rukovodilaca koji su za relativno kratak period unaprijedili rad službi Glavnog grada”, kazao je Mugoša, naglasivši da o tome ko će dobiti stan odlučuju nadležne Komisije.

Ističući da će pokušati da stambeno obezbijede i pojedine ljude koji su u stanju socijalne potrebe i po osnovu presuda iz 1982. godine, Mugoša je naglasio da je “važno da imaju stanova da se podijele za svaku Komisiju”.

Glavni grad je, kako je kazao, za proteklih 14 godina dodijelio 600 stanova.

“Ponosan sam što sam za mnoge podgoričke institucije iz potleuša, baraka i vlažnih podruma napravio prostor gdje da žive i rade. Tako treba da radi Glavni grad, ali ne može baš svima da udovolji”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da će u srijedu uručiti klučeve od sto stanova penzionerima, a istog dana će biti postavljen i kamen temeljac za izgradnju nove zgrade sa 101 stanom na Tuškom putu.

TV Vijesti, Majda Šabotić

Nakon izgradnje nove zgrade će, kako je rekao, stambeno pitanje riješiti dobar dio zaposlenih u Glavnom gradu, ljudi sa koridora infrastrukture koje će preseljavati i dio onih koji su u stanju socijalne potrebe.

U Podgorici , kako je najavio, naredne godine treba da počne izgradnja nekoliko stambenih objekata u okviru DUP-a “Konik-sanacioni plan”, što je Glavni grad dužan da komunalno opremi.

TV Vijesti, Ljubica Milićević

Mugoša je najavio da će do kraja ove godine biti raspisan i tender za privatno -javno partnerstvo za eksploataciju gasa sa deponije Livade, navodeći da će u januaru otpočeti radovi na izgradnji sistema i uređaja za prečišćavanje ocjednih voda sa deponije i njihovog prevođenja u sistem fekalne kanalizacije.

"Nijesu postavljene ograde za auto piste"

Mugoša je istakao da Glavni grad želi da raskine ugovor sa kompanijom “Bolići”, koja je trebalo da gradi hotel iza RTCG, ukoliko oni ne nađu investitora.

“Želimo to da uradimo na miran način. Oni nas redovno obavještavaju o nekim njihovim aktivnostima oko traženja njihovih partnera, a i mi ne sjednimo skrštenih ruku. Postojalo je interesovanje jednog biznismena iz UAE... Pokušavamo da animiramo i neke kineske i investitore iz UAE”, istakao je Mugoša.

Ističući da neće mijenjati plan da se na tom mjestu gradi hotel, Mugoša je naglasio da smatraju da je Podgorici potreban međunarodni brend hotelskih usluga sa kongresnim centrom i drugim sadržajima za turizam.

Komentarišući nedavni incident kada su u rupu nesuđenog hotela upali mladići automobilom, Mugoša je istakao da je ograda bila pravilno postavljena, pitajući gdje na svijetu ima “ovako nekulturnog i divljačkog ponašanja vozača, kao što ima u Podgorici i Crnoj Gori”.

“Nijesu postavljene ograde za auto piste ili druge automobilske ili akrobatske discipline, jer nije normalno da neko preleti cijeli bulevar i sruši zaštitnu ogradu. Rupa je duboka osam metara, a ne 20”, kazao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: