Crnogorski vojnici se u Hrvatskoj pripremaju za ISAF misiju

Realizovana obuka certifikovana je i standardizovana prema važećim NATO standardima
59 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2013. 12:24h

Kandidati za pripadnike IX crnogorskog kontingenta u misiji ISAF i tim instruktora 2. podcentra za mirovne operacije Centra za obuku VCG borave u Hrvatskoj, gdje se u sastavu Gardijske oklopno mehanizovane brigade OS R. Hrvatske pripremaju za učešće u misiji u Avganistanu.

U drugoj polovini novembra dio kontingenta je, u sklopu preduputne obuke, uspješno završio obuku za borbenog spasioca „CLS“ i vozača lako oklopljenog vozila „HMMWV 2“.

Oba kursa realizovana su u sklopu Centra za obuku i doktrinu logistike OS Republike Hrvatske u Požegi. Realizovana obuka certifikovana je i standardizovana prema važećim NATO standardima.

Okupljanje kontingenta i spajanje sa pripadnicima združenog voda u sklopu INF TF realizovano je 1. decembra, a već sljedećeg dana i započela zajednička obuka i priprema za prestojeće ocjenjivanje od strane generalštabova OS Republike Hrvatske i Vojske Crne Gore.

Obuka se svakodnevno realizuje na poligonu Gašinci.

"Pripadnici kontingenta su uspješno realizovali ocjenjivanje pojedinačnih sposobnosti, dok se svakodnevno radi na pripremi predstojećeg ocjenjivanja na nivou združenog voda", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Galerija

Bonus video: