Sestra Milica Dukić gost Roditeljskog kutka

Roditelji će moći Dukić da pitaju o periodu nakon porođaja, vremenu koje će provesti na GAK-u Kliničkog centra, ali i dojenju i njezi novorođenčeta...
104 pregleda 0 komentar(a)
mlijeko za bebe, Foto: Daily Mail
mlijeko za bebe, Foto: Daily Mail
Ažurirano: 15.12.2013. 16:44h

Glavna sestra u jedinici za novorođenčad Klinike za ginekologiju i akušerstvo (GAK) u Podgorici, Milica Dukić, razgovaraće sjutra sa budućim i sadašnjim mamama u Savjetovalištu za roditelje Roditeljski kutak.

“Na druženje u Roditeljskom kutku su, osim trudnica i porodilja iz Družionice za mame, koja je nedavnookupljena, pozvani svi zainteresovani roditelji koji žele da prisustvuju”, kaže se u saopštenju udruženja Roditelji.

Navodi se da je kompanija Donator partner udruženju Roditelji u organizaciji Roditeljskog kutka, koja je ustupila sopstveni prostor za okupljanja sa roditeljima, koja se organizuju jednom mjesečno.

Roditelji će od 18 sati u Donatorovoj prodavnici Kidsland na Starom Aerodromu, moći Dukić da pitaju o periodu nakon porođaja, vremenu koje će provesti na GAK-u Kliničkog centra, ali i dojenju i njezi novorođenčeta, i svemu što ih čeka nakon izlaska iz porodilišta.

Iz udruženja Roditelji podsjetili su da, kroz Roditeljski kutak. roditelji mogu da dobiju infomacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe ali i u vezi dojenja – šta je normalno i oko čega ne treba brinuti, i kako savladati male prepreke koje se tokom dojenja mogu javiti.

“Sa roditeljima jednom mjesečno razgovaraju ljekari – pedijatri, neonatolozi, psiholozi, ginekolozi, medicinske i patronažne sestre, babice ali i majke koje imaju iskustva sa dojenjem i uspješno su prevazišle male i velike probleme na koje su nailazile u toku dojenačkog staža”, precizirali su iz Udruženja.

Oni su naveli da su, do sada, gosti Roditeljskog kutka bili neonatolog Danojla Dakić, patronažna sestra Senka Bulatović, ginekološko-akušerske sestre i fizioterapeutkinje Milena Bakić i Aleksandra Vukadinović i medicinska sestra Dajana Zlatičanin, pedijatar Nina Mandić i psiholog i porodični terapeut Marica Stijepović.

Bonus video: