Otvorena sezona na Vučju, čeka se samo snijeg

U ski centru željeli su da, u iščekivanju prvog snijega, poruče ljubiteljima skijanja da će za razliku od prošle godine za iste pare dobiti mnogo više
106 pregleda 3 komentar(a)
Ski centar Vučje, Foto: Ivan Petrušić
Ski centar Vučje, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.12.2013. 19:01h

Za razliku od prošle godine kada su u čast otvaranja sezone u Ski centru Vučje svi posjetioci imali besplatan dnevni ski pas, ovgodišnji početak sezone na skijalištu, dvadesetka kilometara udaljenom odNikšića, prošao je bez toga. Naravno, ne voljom domaćina, već su vremenske prilike ovih dana takve da snijega na Vučju praktično i nema.

Ipak, u ski centru željeli su da, u iščekivanju prvog snijega, poruče ljubiteljima skijanja da će za razliku od prošle godine za iste pare dobiti mnogo više. Dobra vijest je da će cijene biti na prošlogodišnjem nivou, što znači da će sezonski ski pas stajati 100 eura, s tim što je do 20. decembra akcija tokom koje se ski pas može nabaviti za 80 eura. Za dnevni biće potrebno izdvojiti 10 eura, za ciciban stazu 5 eura, a iznajmljivanje ski opreme koštaće 10 eura, dok će sanke biti pet eura.

„Prvi put imamo ski voz koji smo dogovorili sa željeznicom Crne Gore. Naime, zaintersovani će za 20 eura dobiti prevoz vozom iz Podogorice do Nikšića, a zatim će ih autobus prevesti do Vučja gdje će potom dobiti dnevni ski pas i opremu. Pored toga novitet je i nordisjsko skijanje za šta je kupljena oprema i urađena staza od tri kilometra. Tu je i ski bus koji će ljubitelje extremnog skijanja voziti do Žurima i Lukavice odakle će moći da se spuštaju“, kazao je vlasnik ski centra Vučje, Ranko Jovović, dodajući da će i ove godine svoje posebno mjesto zauzeti manifestacija snouborda i hip-hopa.

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma primjer Vučja ističu kao pozitivan u onome što je i strategija razvoja ove privredne grane do 2020. godine, a kojom treba stremiti ka visokokvalitetnom turizmu tokom čitave godine.

Dobra vijest je da će cijene biti na prošlogodišnjem novu, što zanči da će sezonski ski pas stajati 100 eura, s tim što je do 20. decembra akcija tokom koje se ski pas može nabaviti za 80 eura

Pomoć države, ali i lokalne uprave biće ključna i za realizaciju možda i najbitnije investicije na Vučju kao bezvodnom kraju. Jovović ističe da će se već na proljeće uz pomoć Ministrastva poljoprivrede krenuti u fazu realizacije projekta za izgradnju vještačke akumulacije.

Zovu Dubrovčani i Trebinjci

Na Vučju je juče bilo i posjetilaca turističkih agencija iz okruženja, budući da gradovi poput Trebinja i Dubrovnika, od skijališta na Vučju bližeg nemaju. Tanja Bosnić iz dubrovačke turističke agencije Lux travel kaže da su Dubrovačni i te kako zaintersovani za Vučje, i da ih u velikom broju očekuje tokom ove sezone.

„Vučje je na svega dva sata od Dubrovnika, a pošto Dubrovčani ljeti ne mogu ići na godišnji odmor ostaje im zima da svoj odmor provedu na planinama“, kazala je Bosnić. U ski centru su mislli na svoje goste iz Dubrovnika, pa će ove godine glavna staza i nosti ime Dubrovnika. Na Vučju su juče boravili i članovi ski saveza Albanije koji su ovih dana obišli sve ski centre u Crnoj Gori sa kojima žele da sarađuju.

Bonus video: