Alfa centar nizom aktivnosti obilježava sedam godina rada

U toku je takmičenje nikšićkih srednjoškolaca i osnovaca u selektivnom prikupljanja otpada, a biće održana i novogodišnja humanitarna akcija
0 komentar(a)
Dom revolucije, Alfa centar, čišćenje, Foto: Ivan Petrušić
Dom revolucije, Alfa centar, čišćenje, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.12.2013. 12:23h

Nevladina organizacija (NVO) ALFA Centar obilježiće sedam godina rada nizom aktivnosti.

U sklopu decembarskih aktivnosti, ALFA Centar priprema magazin za srednjoškolce „Moja zemlja, bezbjedna zemlja“, koji sadrži fotografije i eseje na tu temu čiji su autori srednjoškolci iz Crne Gore.

U toku je takmičenje nikšićkih srednjoškolaca i osnovaca u selektivnom prikupljanja otpada u okviru projekta „Reciklaža nije blamaža“, a biće održana i novogodišnja humanitarna akcija.

Kako je saopšteno iz ALFA Centra, povodom sedmogodišnjice rada, 18. decembra u Nikšiću biće priređen koktel za partnere i prijatelje koji su svojim radom, znanjem, vremenom i voljom doprinijeli kvalitetu rada organizacije.

Izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović, rekao je da njihova ideja da u Nikšiću pripremaju i realizuju aktivnosti čiji je cilj konkretno poboljšanje kvaliteta života građana podrazumijeva i određene teškoće, a sa druge strane ljepotu izazova i radost svakodnevnog čestitanja i podrške.

Stekli povjerenje građana i partnera

„Iskreno uvjereni u ispravnost i svrsishodnost naše misije, iz dana u dan smo sve čvršći u namjeri da nastavimo putem kojim smo i do sada išli. Na to nas obavezuje povjerenje velikog broja partnera i građana“, dodao je Dedović.

NVO ALFA Centar je osnovana 2006. godine, a ciljevi formiranja organizacije su, kako je saopšteno, promovisanje i zastupanje stava da svi građani imaju pravo na miran, bezbjedan i dostojanstven život, bez obzira na pol, uzrast, rasnu i političku pripadnost, nivo obrazovanja, profesiju i ostale razlike.

„Programsko djelovanje organizacije se odvija u četiri pravca: analiza i istraživanje civilno-vojnih odnosa i podrška procesu učlanjivanja Crne Gore u NATO, bezbjednost u saobraćaju, omladinski i programi u lokalnoj zajednici“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: