Žarko Rakčević otvorio hotel „Crnogorska kuća”

Menadžerka Marija Rakčević kazala je da su namirnice u restoranu isključivo iz Crne Gore, organskog porijekla
2232 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 15:01h

Kompanija „Šajo grupa”, otvorila je danas hotel „Crnogorska kuća” sa etno - restoranom, u Dalmatinskoj ulici u Podgorici.

Menadžerka Marija Rakčević kazala je da je ono što njihovu ponudu razdvaja od drugih, etno restoran, u kojem se služe autentični crnogorski proizvodi, počevši od jela, napitaka, voća.

“Namirnice su isključivo iz Crne Gore, organskog porijekla. Meso i živina takođe, sirevi i kajmak, pršuta, to je sve sa našeg podneblja. Integralna brašna, umjesto šećera, služimo med, kao i divku kafu”, kazala je Rakčević.

Ona je rekla da je kompleks, zamišljen tako, da ga čini ta stara cjelina, odnosno restoran, na koji se nadovezuje moderni dio sa devet soba.

“To je spoj tradicionalnog i modernog. Hotel će imati četiri zvjezdice, a kategorizacija će biti završena iduće sedmice”, kazala je Rakčević dodavši da u sklopu “Šajo grupe” posluje i hotel Novi u Igalu.

Suvlasnik „Šajo grupe”, Žarko Rakčević, kazao je da je etno - restoran zamišljen kao jedinstvo različitosti, gdje ujedno promovišu crnogorske proizvođače.

“Ovo je pravi nacionalni restoran. U ponudi je između ostalog borovnica iz Plava, jabuka iz Bijelog Polja, paleta sireva, pršuta, riječne i morske ribe, mladi sir iz Bjelopavlića. Pšenica iz Pljevalja, heljda iz Bijelog Polja”, kazao je Rakčević.

On je naglasio, da će sigurno svoju ponudu sa vremenom obogatiti još više, kao i da mnogi proizvodi imaju sertifikat “Monteorganika”.

Galerija

Bonus video: