Podgorica: Kafić troši vodu kao omanji bazen?

Vlasnik "Tropicane" Dragan Keković sumnja i da su radnici “Vodovoda” oštetili vodomjer
346 pregleda 14 komentar(a)
Tropikana, Foto: Zoran Đurić
Tropikana, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.12.2013. 16:21h

Vlasnik podgoričkog kafića “Tropikana” u Bokeškoj ulici Dragan Keković tvrdi da dobija enormno velike račune za vodu, ali i da donedavno niko tri godine nije provjeravao stanje na satu, iako je to više puta zahtijevao.

Po obračunu, Keković za tridesetak računa duguje više od tri hiljade eura, ali ističe da je neke račune platio.

“Sada mi mjesečno dolazi da potrošim 80 kubika, odnosno da platim 160 eura. Prema tom obračunu, potrošim mjesečno četiri cistjerne vode, što je nemoguće. Račun za vodu mi ispada kao i račun za struju, to nije normalno”, rekao je Keković.

To, praktično, znači da Keković troši 80 hiljada litara mjesečno, odnosno oko 2.700 dnevno.

On sumnja i da su radnici “Vodovoda” oštetili vodomjer.

Tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacija” Filip Makrid istakao je da svako ima pravo na reklamaciju, ako sumnja da je oštećen.

“Ako vlasnik kafića 'Tropikana' smatra da nešto nije u redu sa vodomjerom i da smo ga oštetili neka dođe kod nas sa prijavom za reklamaciju i poslaćemo naše radnike da, ako treba i u njegovom prisustvu, izvrše baždarenje vodomjera. Ukoliko se utvrdi da je vodomjer neispravan, izvinićemo se Kekoviću i umanjiti račun...”, kazao je Makrid.

Keković je istakao da je spreman da nadležni postave novi vodomjer i da potom prosječnu tromjesečnu potrošnju naplate i za prethodne tri godine.

Naglasio je da je voljan da unaprijed uplati hiljadu eura, kako ga ne bi isključili sa mreže, ali ne i da plati ono što, tvrdi, nije potrošio.

Bonus video: