Siromašni stanari naselja Trudbenik bez struje već 12 dana

Uzdaju se u pomoć premijera Milo Đukanović kome su 8. decembra poslali dopis, jer od ostalih kojima su se obratili za pomoć, kažu, nije bilo neke koristi
58 pregleda 16 komentar(a)
Radomir Kontić, Foto: Ivan Petrušić
Radomir Kontić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.12.2013. 22:19h

Znaju stanari nikšićkog naselja Trudbenik, koji su već 12 dana u mraku zbog neplaćenih računa za električnu energiju, da je “sirotinja i bogu teška”.

Znaju i da računi za struju moraju da se plaćaju, ali ne znaju samo odakle jer svi žive od socijalne pomoći koja iznosi od 63,50 do 120,70 evra. Čuli su i za akciju “Podijelimo teret”, plaćanje duga u ratama od po 20 eura i rado bi “podijelili teret”, ali nemaju od čega.

Zato im ostaje jedino mrak i nada da njihova sirotinja može dotaći nekoga. Možda premijer Milo Đukanović kome su 8. decembra poslali dopis, jer od ostalih kojima su se obratili za pomoć, kažu, nije bilo neke koristi.

“Niko od relevantnih institucija kojima smo se obratili nije nam izašao u susret. Očekujemo odgovor od predsjednika Vlade da vidimo da li će on moći da riješi naš problem, jer ako su mogli da otpišu dug jednom KAP-u i Željezari, a sve preko naših leđa, onda mogu i ovoj sirotinji. Ako nam premijer ne pomogne obratićemo se stranim ambasadama u Crnoj Gori, mada je sramno da, pored naše vlasti, idemo da molimo strane države da pomognu građanima Crne Gore. Ali, šta da se radi kada smo gori nego u Etiopiji“, ozlojeđen je Radomir Kontić, čija četvoročlana porodica živi od 102 eura socijalne pomoći.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 13. decembra

Bonus video: