Planinarske staze zatvorene do 1. maja 2014.

“Planinarski klubovi domaćini, PSCG i nacionalni parkovi ne snose nikakvu odgovornost za samovoljno korišćenje planinarskih staza u vrijeme privremenog zatvaranja"
3 komentar(a)
Bjelasica,  Instagram, Foto: Instagram
Bjelasica, Instagram, Foto: Instagram
Ažurirano: 12.12.2013. 08:05h

Komisija za markacije i pješačke puteve Planinarskog saveza upozorila je juče da planinarske staze nacionalne i lokalne mreže nijesu u potpunosti prohodne i bezbjedne u zimskom periodu.

Planinarske transverzale (CT- 1 "Planinama Crne Gore", "via Dinarica" i PPT: "Orjen-Lovćen-Rumija) privremeno su zatvorene za korišćenje do 1. maja 2014.

“Planinarski klubovi domaćini, PSCG i nacionalni parkovi ne snose nikakvu odgovornost za samovoljno korišćenje planinarskih staza u vrijeme privremenog zatvaranja transverzala i planinarskih staza... Organizatorima zimskih aktivnosti van PSCG na planinarskim stazama (hodanje na krpljama, nordijsko trčanje i hodanje, takmičenja, zimski usponi i memorijali, obuka u zimskim uslovima) se preporučuje da ista organizuju u zimskim ski centrima ili planinarskim domovima gdje postoje osnovni uslovi smještaja, i uz obavezno angažovanje Gorske službe spasa”, piše u saopštenju.

Bonus video: