Direktor tvrdi da ima grijanja, roditelji da su učionice hladne

"Školu grijemo od pet do 18 sati, u svakom trenutku i u svakom momentu. Kad god hoće, bilo ko, može da dođe da se u to uvjeri. To je priča koja ne stoji“
3 komentar(a)
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2013. 12:30h

Ranko Vušović, direktor Osnovne škole „Branko Božović“ negirao je danas navode da u toj obrazovnoj ustanovi nema grijanja, navodeći da kotlovi rade od pet do 18 sati.

Agenciji MINA se u prethodnom periodu obratilo više roditelja čija djeca pohađaju tu obrazovnu ustanovu. Kako su naveli, đaci tokom časova ne skidaju jakne a učionice su hladne. Taj problem nije novina jer je i prethodnih godina bilo prekida u grijanju.

Vušović je to negirao, pozivajući zainteresovane da dođu da se uvjere u suprotno.

„Lako mogu da potvrdim svoje tvrdnje. Dođite i uvjerite se. Kotlovi se ne gase, eventualno jedan sat. To je tehnička priča. Tako mora da bude. Škola je stara, naredne godine treba da bude obuhvaćena projektom energetske efikasnosti“, kazao je Vušović agenciji MINA.

Na pitanja zbog čega se škola Branko Božović godinama pominje kao problematična kada je grijanje u pitanju i da li je humano dozvoliti đacima da uče u hladnim učionicama, Vušović je uporno ponavljao da svi koji misle da grijanje ne radi treba da dođu da se uvjere u suprotno.

„Ponavljam, školu grijemo od pet do 18 sati, u svakom trenutku i u svakom momentu. Kad god hoće, bilo ko, može da dođe da se u to uvjeri. To je priča koja ne stoji“, rekao je Vušović.

Osim toga, dodao je, u 14 učionica postoje klime i radijatori.

„Imamo dovoljne količine goriva. Nije nam nestajalo, sasvim smo dovoljno snabdjeveni i zato je grijanje stalno aktivirano. Peći su očišćene i naštelovane. Pozivam vas da provjerite“, kazao je Vušović.

On je najavio da će naredne godine škola ući u program energetske efikasnosti.

„Naredne godine ćemo da uradimo fasadu, krov, prozore, kotlove. Za sada goriva ima dovoljno da potkrije potrebe za cjelodnevnim i svakodnevnim grijanjem“, zaključio je Vušović.

Bonus video: