Unutrašnja kontrola MUP-a da provjeri bančenje u "Bahusu"

Bojanić se 21. novembra, prilikom napuštanja skupštinske sale obratio premijeru Milu Đukanoviću prozivajući ga za "bahanalije" koje je organizovao u restoranu "Bahus" u Podgorici
165 pregleda 12 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Raško Konjević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2013. 18:35h

Inspektori Odjeljenja unutrašnje kontrole policije, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, provjeravaće da li je poslanik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić u noći između 16. i 17. novembra podgoričkoj policiji prijavio buku u podgoričkom kafiću “Bahus” i ako jeste zašto policajci, koji su se pojavili ispred kafića, nijesu ušli u lokal i reagovali.

"Ministar unutrašnjih poslova proslijedio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu tekst pod naslovom 'Kad šef banči, policija ne smije ni da priviri', objavljen 10. 12. 2013. godine u ND 'Vijesti' kako bi u komunikaciji sa Centrom bezbjednosti Podgorica provjerili navode iz teksta", odgovoreno je “Vijestima” iz službe za informisanje MUP-a.

"Vijesti" su objavile telefonski listing koji je redakciji dostavio Bojanić, a koji demantuje zvanične odgovore Uprave policije u kojima se tvrdi da u noći između 16. i 17. novembra niko nije prijavio buku u tom kafiću.

U tom listingu vidi se da je broj 122 pozivan 17. novembra u 4 sata i 17 minuta iza ponoći i da je poziv trajao 56 sekundi.

Bojanić tvrdi da je upravo tada policiji prijavljena buka i da su tražili da intervenišu. Iz Uprave policije prethodno je odgovoreno da Centar bezbjednosti Podgorica te noći nije primio nijednu prjavu koja se odnosi na eventualno postojanje buke u “Bahusu”.

Bojanić se 21. novembra, prilikom napuštanja skupštinske sale obratio premijeru Milu Đukanoviću prozivajući ga za "bahanalije" koje je organizovao u restoranu "Bahus" u Podgorici, u ranim jutarnjim satima u nedjelju 17. novembra, nakon lokalnih izbora.

Bojanić je na plenumu rekao da ni policija nije smjela da interveniše. Na konferenciji za novinare Bojanić je rekao da je Đukanović sa prijateljima u “Bahusu” do ranih jutarnjih sati držao budnim stanovnike zgrade u kojoj se taj restoran nalazi.

Bonus video: