Šućur uzvratio Ivanoviću: Neko bi rasadnik za sitniš

"Da ste makar sat vremena od vašeg imenovanja, proveli u Upravi za šume, čije je sjedište u Pljevljima, usvojili bi neka saznanja i siguran sam da ne bi iznosili potpuno netačne tvrdnje"
50 pregleda 1 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Radoš Šućur, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.12.2013. 18:58h

Direktor Uprave za šume Radoš Šućur (SDP) smatra da je njegov nadređeni, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, neinformisan ili pogrešno informisan ministar.

"Da ste makar sat vremena od vašeg imenovanja, proveli u Upravi za šume, čije je sjedište u Pljevljima, usvojili bi neka saznanja i siguran sam da ne bi iznosili potpuno netačne tvrdnje. Nakon vašeg najnovijeg reagovanja, još sam čvršći u uvjerenju da ste neinformisan ili što je još gore, potpuno pogrešno informisan ministar”, kaže Šućur u odgovoru na reagovanje Ivanovića, objavljenog u subotu.

Šućur ističe da naslov koji je pratio tekst njegovog prvog reagovanja nije dio njegovog teksta, već ga je redakcija odredila. “Nadam se da obojica imamo toliko znanja da se ne miješamo u ta prava redakcije”, rekao je Šućur.

Šućur kaže da je Uprava za šume uvezla sjemenski, a ne sadni materijal kako tvrdi Ivanović.

“Radi javnosti, od tog sjemenskog materijala vrijednosti 1.800 eura Uprava za šume je u svojim rasadnicima (Kolašin, Rožaje) proizvela 1.000.000 sadnica koje su po definiciji zakonskoj sadni materijal. Na isti način Uprava za šume je u periodu 2009. do 2013. proizvela oko četiri miliona sadnica. Kad vas sa ovim činjenicama upoznaju vaši saradnici, vjerujem da ćete ih i vi skorijih dana ponosno iznijeti. Za javnost i vas je bitna i sledeća informacija. Da nije proteklih godina uvozen sjemenski, a ne kako vi tvrdite sadni materijal i to u vrijednostima od par hiljada eura godišnje, rasadnik u Kolašinu koji je inače jedna uspješna donacija, pretvorio bi se u jednu ruinu, kakvih u Crnoj Gori ima previše”, stoji u reagovanju.

Šućur ističe da je rasadnik u Kolašinu pod "pažnjom" onih kojima je ovaj rasadnik konkurencija: “Vrlo bi ga rado u svom ataru vidjeli za sitne pare. Mi ćemo i dalje proizvoditi sadnice. Na putu smo takođe u okviru međunarodnog projekta da proizvodimo i sjemenski materijal, pa da uštedimo i te dvije hiljade eura godišnje za uvoz”.

Šućur ističe da Ivanović, kao ni on, ne poznaje pojmove "izgubljenog spora":

“Da li je 'izgubljeni spor', ako se u sudskom postupku izvrši povraćaj ranije oduzete šume i šumskog zemljišta, da li je 'izgubljeni spor', ako zaposleni ostvari pravo na naknadu zbog pogrešno obračunatog toplog obroka i regresa. U svim ovim i sličnim primjerima Uprava za šume ni jednim postupkom nije uticala na ishode istih na štetu same Uprave”.

Bonus video: