GA predlože Darka Ivanovića, HRA podržala Radulovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je ranije nevladinim organizacijama poziv za predlaganje kandidata za člana Komisije
54 pregleda 3 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Igor Milić
Darko Ivanović, Foto: Igor Milić
Ažurirano: 10.12.2013. 16:19h

Akcija za ljudska prava podržala je kandidaturu advokata Veselina Radulovića za člana Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistava novinara, koga je predložio MANS.

Smatramo da on ima neophodnu stručnost za analizu mjera preduzetih u dosadašnjim istragama i da bi bio veoma koristan član Komisije,piše u saopštenju.

Građanska alijansa je najavila da će predložiti autora emisije Robin Hud, Darka Ivanovića, za člana Komisije, saopšteno je iz te organizacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je ranije nevladinim organizacijama poziv za predlaganje kandidata za člana Komisije.

“Ivanović je dugogodišnji novinar, koji je u protekloj deceniji vodio više istraživačkih medijskih programa, od kojih se aktuelni, Robin Hud, emituje na Javnom servisu i posvećen je pomoći ugroženim građanima i žrtvama kršenja ljudskih prava i neefikasnog sistema javne uprave”, kaže se u saopštenju GA.

GA je pozvala NVO da podrže Ivanovića.

Bonus video: