Budvani dobili novo igralište

Počela akcija obnavljanja ruiniranih dječijih igrališta u Budvi, danas svečano otvoreno moderni poligoni
118 pregleda 1 komentar(a)
Budva, dječje igralište, Foto: Vuk Lajović
Budva, dječje igralište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.12.2013. 12:18h

Budvanski mališani, kao i oni odrasli, danas su dobili novogodišnji poklon u vidu novog dječjeg igrališta sa sportskim poligonom, vrijedno 60 hiljada eura.

Rekonstrukciju ,nekada ruiniranog igrališta u naselju Dubovica , finanijsrala je kompnija Montera“ investitor na p projektu „Dukljanski vrtovi“ na Zavali, u okviru velike akcije „ Vratimo djeci igrališt“ koju je pokrenulo Udruženja „Roditelji“ a uz svesrdnu pomoć Opštine Budva.

Ovo je prvi, u nizu projekta, koji se planirala realizovati u metropoli turizma, tokom koje će i ostala praktično uništena igrališta dobiti novo ruho.

Uz posebnu zahvalnosti kompaniji Montera i Udruženju „Roditelji“ gradonačelnik Budve Lazar Rađenović je kazao da će posebna pažnja biti posvećena očuvanju igrališta, uz poziv i ostralim budvanskim kompanijama da slijede primjere i oni se priključene ostalim akcijama.

Zahvaljujući se u ime roditelja i građana Budve predstanicia NVO Dejana Ponoš je poručila da sva djeca moraju da znaju da čuvaju igralište.

„Drago nam je što su kompanija Montera i Opština prepoznala našu inicijativu „Vratimo djeci igralište“, kojom želimo u svakom gradu da vratimo naviku djece da se igraju na igralištima i otvorenom prostoru. Vjerujemo da će i ostale opštine i komapnije prepoznati ovakvu saradnju i da ćemo i u ostalim gradovima imati ovakvih projekta“ , navel je Ponoš.

Portparol Montere Milena Spahić poželjela je djeci da dugo i na pravi način uživaju u ovom novogodišnjem poklonu, uz obećanje da se kompanija Montera neće zaustaviti na ovom projektu već će nastaviti da obnavlja igtrališta širom crne Gore

Igralište sadrži dva dijela, dio za manju djecu do 12 godina, sa brojnim rekvizitima i dio za sportske aktivnosti, koji sačinjava igralište za košarku, fudbal i rukomet.

Na inicijativu kompanije Montera, na igralištu, na dijelu za predškolsku djecu, instalirana je antitraumatska podloga, što će omogućiti maksimalnu zaštitu za najmlađe.

Bonus video: