Ratković: Mladi moraju razumjeti negativne posljedice korupcije

Ratković je uručila nagrade studentima koji su pripremili najbolje animirane spotove za kampanju ,,Ni centa za mito"
152 pregleda 0 komentar(a)
korupcija, Foto: Shutterstock.com
korupcija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.12.2013. 18:28h

Odziv srednjoškolaca i studenata da učestvuju u kreativnim takmičenjima Uprave za antokorupcijsku inicijativu jasan je pokazatelj da mladi razumiju da je korupcija problem i da su spremni da se odupru koruptivnom ponašanju, kazala je direktorica te Uprave Vesna Ratković.

Ona je danas, kako je saopšteno iz Uprave za antikorupcijsku inicijativu, uručila nagrade studentima povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, 9. decembra.

Ratković je podsjetila da Uprava već petu godinu zaredom, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, organizuje kreativna takmičenja učenika i studenata na različite teme i nagrađuje najbolje radove.

"Želja nam je, ne samo da podstaknemo mlade da se kreativno izražavaju, već i da razumiju negativne posljedice korupcije", kazala je Ratković.

Ona je podsjetila da su prethodnih godina organizovana takmičenja u pripremi likovnih radova i pismenih sastava na temu borbe protiv korupcije, u dizajniranju postera na istu temu, i u pripremi animiranih spotova za kampanju Ni centa za mito.

"Svake godine dobijemo dosta kvalitetnih radova, a samo da podsjetim da smo prvi put kad smo organizovali ovo takmičenje dobili čak 300 likovnih radova.

Srednjoškolci i studenti u svojim radovima pokazuju veliki nivo kreativnosti, ali i originalnosti u pogledima na problem korupcije i načinima njenog suzbijanja", navela je Ratković.

Prema njenim riječima, činjenica da mladi razumiju da je korupcija problem je istovremeno znak da će se nivo korupcije u Crnoj Gori dalje smanjivati, odnosno da će, kako je navela, napredak u borbi protiv korupcije, koji je evidentiran u izvještajima relevantnih međunarodnih institucija, biti nastavljen.

Ratković je uručila nagrade studentima koji su pripremili najbolje animirane spotove za kampanju ,,Ni centa za mito".

Najbolje radove pripremili su studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti Radoje Rakočević, Andrija Ćetković i Marijana Simonović.

Nagrade je obezbijedila kompanija Siemens doo Podgorica.

Bonus video: