Potpisan Memorandum, Dnevni centar i u Budvi

Opštine je već opredijelila prostor u zgradi Nivel, koji je na ime komunalija koji je dugovala istoimena kompnija, preuzela
75 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Lazar Rađenović, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Lazar Rađenović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.12.2013. 14:57h

Ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković, predsjednik opštine Budva, Lazar Rađenović i v.d. direktor Centra za socijalni rad opštine Kotor, Tivat i Budva, Vasilije Todorović potpisalil su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju za osnivanje i izgradnju objekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštini Budva.

Inače, Opštine je već opredijelila prostor u zgradi Nivel, koji je na ime komunalija koji je dugovala istoimena kompnija, preuzela.

"Budva je još jedna opština u Crnoj Gori koja će u okviru Dnevnog centra pružati socijalne usluge na lokalnom nivou djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Gradnjom dnevnih centara želimo da omogućimo još veći stepen ostvarivanja prava djece i omladine sa smetnjama i teškoćama u razvoju, njihove socijalizacije i integracije u zajednici na principima jednakih mogućnosti i pripremi za inkluzivno obrazovanje ili povećanje samostalnosti i vještina u skladu sa njihovim mogućnostima. Krajnji cilj je da se ovakvi servisi otvore u svim opštinama Crne Gore", istakao je ministar Bošković.

Predsjednik opštine Budva Lazar Radjenović, najsrdačnije je zahvalio ministru Boškoviću na saradnji i razumijevanju iskazanom tokom posljednjih mjeseci, u pripremi cijelog projekta.

"Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju postaće drugi dom za više od tridesetoro registrovane budvanske djece i omladine sa težim ili lakšim poteškoćama. On ujedno treba da predstavlja i sigurnost roditeljima da će njihova djeca dobiti najveću moguću pažnju i stručnu pomoć. Svim našim sugradjanima, uvjeren sam u to, ovaj Centar postaće mjesto humanosti i dobročinstva" , istakao je predsjednik Radjenović.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Kotor, Budva i Tivat, Vasilije Todorovic istakao je da će institucija na čijem čelu se nalazi podržati rad Dnevnog centra u tehničkom i svakom drugom smislu.Do sada su otvoreni centri u Bijelom Polju, Ulcinju, Pljevljima, Nikšiću, Herceg Novom, Plavu, Cetinju, a uskoro će biti otvoreni u Beranama i Budvi. U toku su pripreme za izgradnju centara u opštinama Rožaje, Bar i Podgorica.

Bonus video: