Ivanović: Naredne godine još najmanje 15 vodovoda

"Sklapamo program koji ćemo sredinom januara uputiti Vladi na autorizaciju, a onda pristupamo poslu", kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja
15 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petar Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.12.2013. 20:08h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović otvorio je danas vodovod u pljevaljskoj mjesnoj zajednici Borovica, kojim je riješeno pitanje vodosnabdijevanja za 44 domaćinstva.

Ivanović je najavio da će najmanje još 15 vodovoda biti završeno tokom naredne godine.

On nije precizirao koliko je vodovoda do sada završeno, ali je naglasio da svi oni ne bi bili urađeni da nije bilo inicijative i učešća mještana, i podrške opština.

„Cilj nam je da sljedeće godine završimo najmanje 15 vodovoda, i sada analiziramo sve što je bilo u procedurama od ranije i zbog čega je to zastalo.

Sklapamo program koji ćemo sredinom januara uputiti Vladi na autorizaciju, a onda pristupamo poslu“, poručio je Ivanović.

Predsjednik Opštine Pljevlja Miloje Pupović kazao je da je vodovod „Borovica“ primjer odlične saradnje te opštine, Ministarstva i građana.

On je podsjetio da opština Pljevlja zauzima deset odsto teritorije Crne Gore, i da ima dosta sela koja još imaju problem sa vodosnabdijevanjem.

„Očekujemo i ubuduće pomoć Ministarstva, i rad na nekim projektima koje smo im dostavili“, kazao je Pupović.

Bonus video: