Nema goriva, nema grijanja: Učionice u OŠ "Branko Božović" hladne

Nastava u OŠ "Branko Božović" neredovno se odvijala i lani upravo zbog problema sa grijanjem
230 pregleda 5 komentar(a)
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.12.2013. 08:21h

Učenici OŠ "Branko Božović" u Zagoriču učili su 6. decembra u hladnim učionicama, jer u školi nije bilo grijanja.

Direktor Ranko Vušović potvrdio je da nije bilo grijanja, jer im je nestalo goriva, istakavši da su do četvrtka prostorije redovno grijane.

Vušović je pojasnio da su kotlovi stari i da su potrošili gorivo, naglasivši da tokom dana očekuje novu količinu i da su za vrijeme nastave uključivali peći.

Roditelja koji se obratio "Vijestima" čudi kako je moguće da i ove godine u školi imaju problema sa grijanjem i zašto djeca po hladnoći imaju časove.

Nastava u OŠ "Branko Božović" neredovno se odvijala lani upravo zbog problema sa grijanjem.

Dešavalo se da se održe samo po dva ili tri časa, a uprava škole je tada organizovala manifestacije Dan sporta i Dan talenata, što su roditelji tada protumačili kao izgovor da se odloži nastava, za čije održavanje nije bilo osnovnog uslova - toplih radijatora.

Redakciji "Vijesti" obratio se i roditelj čije dijete pohađa školu "Štampar Makarije" u Bloku pet, tvrdeći da ni u toj školi 6. decembra nije bilo grijanja.

Direktorica škole Zoja Bojanović-Lalović nije odgovarala na pozive "Vijesti", a žena koja se javila na fiksni telefon škole kazala je da imaju grijanje.

Bonus video: