Uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Danilovgradu

U tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi ove godine prikupljeno je 190 jedinica dragocjene tečnosti
91 pregleda 0 komentar(a)
Davanje krvi, Foto: Jelena Jovanović
Davanje krvi, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.12.2013. 19:25h

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krivi, koja je danas održana u danilovgradskom Domu zdravlja, bila je izuzetno uspješna, prikupljeno je 190 jedinica krvi.

Akciji koju je u saradnji sa domom zdravlja "Dimitrije – Dika Marenić", Zavodom za transfuziju Crne Gore i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta (OOCK) organizovao Klub dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad (DDK), pored velikog broja Danilovgrađana odazvali su se zaposleni u Policijskoj akademiji, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, Vojsci Crne Gore, Kombinatu aluminujuma Podgorica, nikšićkoj Željezari, Montecargu...

Pored njih, u najvećoj akciji koju je ovaj Klub do sada organizovao, dragocjenu tečnost dali su i učenici Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" u Danilovgradu, kao i društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Danilovgrada, Kotora, Budve, Plužina, Mojkovaca, Trebinja i Niša.

Predsjednik DDK Danilovgrad Zorica - Beba Kovačević zahvalila svima koji su se odazvali akciji organizovanoj u čast dana Opštine.

Ona je kazala "Vijestima" da odziv davaoca krvi na današnjoj akciji daje za pravo organizatorima da budu ponosni.

"Akcija je još jednom ispunila očekivanja, možda ih je i prevazišla jer je ovo najveća i najuspješnija koju smo do sada organizovali. Odziv humanih ljudi bio je sjajan. Odazvalo se više od 200 ljudi, od kojih je prikupljeno 190 jedinica krvi, što nam daje za pravo da vjerujemo da će se iz godine u godinu broj davaoca povećavati. Danilovgrađani, ali i dobrovoljni davaoci iz još nekoliko opština pokazali su još jednom svoju humanost i spremnost da pomognu drugima na ovaj način. U ime kluba zahvaljujem se svima koji su došli, a naročito onima koji su organizovali svoje zaposlene i došli masovno, kao i gimnazijalcima", kazala je Kovačevićeva.

Iz Zavoda za transfuziju saopštili su da je tradicionalna akcija potvrdila još jednom uspješnu i stalnu saradnju Zavoda, danilovgradske Opštinske organizacija Crvenog krsta i Kluba dobrovoljnih davalaca krvi iz tog grada.

"Zavod za transfuziju krvi Crne Gore zahvaljuje svim dobrovoljnim davaocima koji su se danas odazvali pozivu, kao i organizatoru na uspješno organizovanoj akciji“, saopšteno je iz Zavoda.

Bonus video: