Nagi: Naredni NATO samit važan za Crnu Goru

U razgovoru Mustafića i Nagija naglašeni dobri politički odnosi Crne Gore i Rumunije
1 komentar(a)
Suljo Mustafić, Ferdinand Nagi, Foto: Skupština
Suljo Mustafić, Ferdinand Nagi, Foto: Skupština
Ažurirano: 06.12.2013. 12:40h

Naredni Samit NATO-a veoma je bitan za Crnu Goru, ocijenio je rumunski ambasador u Podgorici, Ferdinand Nagi, navodeći da će Rumunija podržati Crnu Goru u ispunjenju ciljeva na putu ka punopravnom članstvu u tom savezu i Evropskoj uniji (EU).

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, primio je Nagija, a u razgovoru su, kako je saopšteno, naglašeni dobri politički odnosi Crne Gore i Rumunije, i uvjerenje da će dvije države još intenzivnije sarađivati na političkom, ekonomskom i drugim poljima.

"Na sastanku je Nagi izazio mišljenje da naredni Samit NATO smatra veoma bitnim za Crnu Goru i da će Rumunija pružiti punu podršku Crnoj Gori u ispunjenju zacrtanih ciljeva na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO", saopšteno je iz Mustafićevog kabineta.

Mustafić je ukazao na značaj podrške koju daje Rumunija u EU i NATO integracijama, i da na tom putu Crna Gora može koristiti iskustvo Rumunije iz pregovaračkog procesa.

"Ukazano je na značaj parlamenta kao zakonodavne institucije ključne u jačanju vladavine prava. Potencirana je važnost regionalnih inicijativa, posebno SEECP-a, koji bi trebao uskoro da dobije parlamentarnu dimenziju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: