Osnovna škola "Oktoih" proslavila 23. rođendan

Kojević je istakao da škola od osnivanja nosi ime “Oktoih”, po prvoj štampanoj knjizi na ćirilici u prvoj državnoj štampariji na svijetu
358 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Oktoih, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Oktoih, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.12.2013. 12:50h

Učenici i nastavno osoblje Osnovne škole „Oktoih” proslavili su, uz bogat zabavni program, 23. rođendan te obrazovne ustanove.

Na svečanosti povodom Dana škole, direktor Vukić Konjević je istakao da je šestog decembra 1990. godine Skupština opštine Titograd donijela odluku o osnivanju škole, koja je sa radom započela 1. septembra 1991. godine. Iz svojih učionica, kako je kazao, škola je već ispratila dvadeset dvije generacije učenika.

"Ove jeseni ušli smo u 23. školsku godinu, a za proteklih 22 osnovno školsko obrazovanje u ovoj školi steklo je 2.622 učenika, a diplomu “Luča” zaslužilo je 205 učenika", kazao je Konjević.

Kojević je istakao da škola od osnivanja nosi ime “Oktoih”, po prvoj štampanoj knjizi na ćirilici u prvoj državnoj štampariji na svijetu.

“U prvoj školskoj godini 1991/92. škola je imala 985 učenika koji su bili podijeljeni u 30 odjeljenja, a ove školske godine nastavu pohađa 1.160 učenika u 42 odjeljenja”, kazao je Konjević.

Direktor škole “Oktoih” je podsjetio da je škola u protekle dvije decenije imala velikih uspjeha na planu obrazovanja učenika i njihovih učešča na raznim sportskim i takmičenjima iz oblasti znanja.

Na svečanosti, upriličenoj u holu škole, učenici su prisutnim đacima, profesorima, roditeljima i brojnim gostima izveli zanimljiv kulturno - zabavni program. Gosti su juče prvi put mogli da čuju himnu OŠ “Oktoih”, koju je izveo školski hor. Poseban aplauz publike dobila je učenica prvog razreda Monika Čampar, koja je recitovala “Baladu o izgubljenom djedi”.

Bonus video: