Ćetković: Šta može biti važnije od bezbrižnog djetinjstva naše djece?

Sergej će se sastati sa crnogorskim hraniteljskim porodicama u petak ujutro i sa njima razgovarati o njihovim iskustvima, problemima
64 pregleda 0 komentar(a)
Sergej Ćetković Podgorica koncert, Foto: Boris Pejović
Sergej Ćetković Podgorica koncert, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2013. 12:03h

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks, pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja Goran Kuševija i crnogorski pjevač Sergej Ćetković učestvovaće na promociji hraniteljstva u okviru kampanje “Svako dijete treba porodicu” u KIC-u “Budo Tomović”, koja se održava 6. decembra u 11.00 sati.

Crnogorski pjevač Sergej Ćetković je druga slavna ličnost koja se pridružila ovoj kampanji i postala njen prijatelj, nakon što je to uradio britanski glumac Nikolas Lindhurst u oktobru.

Sergej će se sastati sa crnogorskim hraniteljskim porodicama u petak ujutro i sa njima razgovarati o njihovim iskustvima, problemima i mogućim načinima da im se pruži podrška. Nakon toga, on će govoriti na javnom događaju u KIC-u “Budo Tomović”, gdje će i otpjevati jedan od svojih hitova za sve hranitelje u Crnoj Gori.

"Moja je poruka svim građanima Crne Gore: obezbijedimo porodicu, tj. srećno i bezbrižno djetinjstvo svakom našem djetetu. Šta može biti važnije od toga?", poruka je koju je uputio crnogorski pjevač.

Događaj u KIC-u je otvoren za sve građane koji žele da saznaju više o hraniteljstvu i eventualno postanu hranitelji. Oni će, ovom prilikom, moći i da postavljaju pitanja o hraniteljstvu predstavniku podgoričkog centra za socijalni rad.

Kampanja Svako dijete treba porodicu, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, ima za cilj da poveća broj hranitelja u zemlji i da im omogući veću podršku u društvu tako što će promijeniti mišljenje 58% građana koji smatraju da je smještanje djece bez roditeljskog staranja u institucije dobro rješenje.

Istraživanja rađena tokom posljednjih pedeset godina pokazuju da se djeca smještanjem u institucije izlažu riziku zaostajanja u psihološkom, emotivnom i fizičkom razvoju.

Osigurati da svako dijete raste u toplom porodičnom okruženju neophodno je da bi obezbijedili svakom djetetu da se razvije do svog punog potencijala.

Kampanja “Svako dijete treba porodicu” sprovodi se u okviru projekta „Reforma sistema socijalne i dječje zaštite – socijalna inkluzija”, kojeg sprovodi Vlada Crne Gore, uz tehničku podršku UNICEF-a i UNDP-a i finansijsku podršku EU.

Bonus video: