Neće više da popravljaju most na Rijeci Piperskoj, počinju da prave put

U Sekretarijatu smatraju da je ovakvo rješenje povoljnije, s obzirom na to da će se obezbijediti kolska veza
79 pregleda 3 komentar(a)
Most Rijeka Piperska, Foto: Vesko Belojević
Most Rijeka Piperska, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.12.2013. 10:47h

Inžinjerska jedinica Vojske Crne Gore u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove i saobraćaj otpoćinje naredne nedjelje radove na proboju puta lijevom stranom kanjona Morače na relaciji Duga – Rijeka Piperska kako bi mještane ponovo povezali sa gradom.

“S obzirom na to da je viseći pješački most na Morači, u Rijeci Piperskoj, usljed oštećenja, zatvoren za saobraćaj, a kako je to jedina saobraćajna veza stanovnika ovog mjesta, naredne nedjelje otpočeće proboj puta lijevom stranom kanjona Morače u dužini od oko četiri kilometra, čime će se, umjesto mostom, uspostaviti kopnena saobraćajna komunikacija sa ovim naseljem”, saopšteno je iz Serkretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

U Sekretarijatu smatraju da je ovakvo rješenje povoljnije, s obzirom na to da će se obezbijediti kolska veza, i samim tim bolja pristupačnost nego što je to bio slučaj dok je veza ostvarivana pješačkim mostom.

“Do završetka radova, Glavni grad će u saradnji sa drugim institucijama obezbjeđivati potrebnu podršku i pomoć mještanima”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: