U naredna tri dana Sajam crnogorske medicine

Učesnici sajma će narednih dana, kroz naučne plenarne sesije, imati priliku da čuju više od 80 interesantnih predavanja iz raznih oblasti medicine i farmakologije
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2013. 19:05h

Crnogorski Sajam medicini, koji je danas otvoren i trajaće naredna tri dana, idealna je prilika za afirmaciju zdravstvenoh sistema i dostignuća u raznim oblastima, ocijenila je pomoćnica ministra zdravlja dr Mira Jovanovski Dašić.

Ona je na otvaranju navela da će učesnici sajma narednih dana, kroz naučne plenarne sesije, imati priliku da čuju više od 80 interesantnih predavanja iz raznih oblasti medicine i farmakologije.

"Učesnici i posjetioci će imati priliku i da čuju iskustva iz zdravstvenih ustanova iz regiona. Sajam medicine omogućava građanima da u direktnom razgovoru sa ljekarima, koji će predstavljati zdravstvene ustanove u kojima rade, dobiju savjete, preporuke i odgovore na pitanja koja se tiču njihovog zdravlja", ocijenila je Dašić Jovanovski.

TV Vijesti, Maida Šabotić

Cilj sajma, kako je kazala, jeste da budu predstavljeni rezultati postignuti u prošloj godini i da se, kako je navela, pojača stepen medicinske i zdravstvene edukacije, kako stručne, tako i laičke javnosti.

Na Sajmu medicine, kako su saopštili organizatori iz časopisa Medikal, biće predstavljeno više od 30 farmaceutskih kompanija i veledrogerija, kao i javnih i privatnih zdravstvenih ustanova, saopštili su organizatori sajma.

Direktorica tog časopisa Slavica Pantović kazala je je posebna pažna na ovogodišnjem sajmu posvećena opštoj javnosti, dok će stručni dio razlikovati u odnosu na prošlogodišnji.

"Biće predstavljeni projekti, odnosno ono u čemu je naše zdravstvo napredovalo u odnosu na prošlu godinu", kazala je ona.

Galerija

Bonus video: