Više od 200 ljudi poklonilo igračke i odjeću za djecu sa smetnjama u razvoju

Prikupljena garderoba i igračke biće sljedeće nedjelje donirana djeci iz Kolašina, Berana, Rožaja i Plava
57 pregleda 0 komentar(a)
humanitarna akcija, Foto: Represent Communications
humanitarna akcija, Foto: Represent Communications
Ažurirano: 04.12.2013. 14:30h

Više od 200 građana doniralo je garderobu i igračke za djecu sa smetnjama u razvoju sa sjevera Crne Gore, u sklopu Coca-Cola karavana dobre volje.

Akcija prikupljanja organizovana je u Mall of Montenegro centru, a građani Podgorice kroz veliki broj poklona pokazali su spremnost na humanost i solidarnost.

Pored građana, garderobu i igračke donijeli su i zaposleni iz partnerskih organizacija - Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda za aktivno građanstvo, Mall of Montenegro, Mercator-CG, TV Vijesti i Digitalizuj.me pokreta. U akciju su se uključili zaposleni kompanije Represent Communications, Vladine Mreže za društvenu odgovornost, kao i djeca iz vrtića „Đina Vrbica“, koja su nekoliko dana na radionicama pripremala poklone za svoje vršnjake sa smetnjama u razvoju.

„Srećni smo što su se građani Crne Gore pokazali humanost i u velikom broju se odazvali našem pozivu da učestvuju u Coca-Cola karavanu dobre volje. Posebno raduje činjenica da je znatan broj njih donio igračke koje su upravo namijenjene za stimulaciju didaktičkih sposobnosti kod djece sa smetnjama u razvoju. Sigurna sam da će sakupljene igračke i odjeća obradovati djecu iz udruženja podjednako kao i poruke ljubavi koje su im građani napisali“, saopštila je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Prikupljena garderoba i igračke, uz donaciju potrebne opreme i mobilijara kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora, biće tokom naredne sedmice uručeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja “Zvijezda” Kolašina, “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” Rožaje, “Korak nade” Berane i Dnevnog centra “Lipa” iz Plava.

Bonus video: