Podgorica: Rušiće dio zgrade ako stanari ne isele do petka

Stanari su saopštili da nijesu željeli da prime rješenje o rušenju od sudskog kurira, jer tvrde da nije poštovana zakonska procedura
58 pregleda 2 komentar(a)
zgrada, Kruševac, Foto: Luka Zeković
zgrada, Kruševac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2013. 10:01h

Uprava za inspekcijske poslove donijela je odluku da u petak poruši dio zgrade u Ulici Arsenija Boljevića u podgoričkom naselju Kruševac, ako stanari do tada ne isele.

Glavni grad je ranije otkupio sedam stanova u zgradi sagrađenoj još 1954. godine, a vlasnicima preostala četiri dat je rok do petka da isele.

Na tom zemljištu planirana je izgradnja kineske ambasade.

Stanari su saopštili da nijesu željeli da prime rješenje o rušenju od sudskog kurira, jer tvrde da nije poštovana zakonska procedura.

Pojasnili su da im je prije dva dana uručen sudski poziv za ročište u vezi sa procjenom vrijednosti stanova i rješenje o rušenju.

“Prvo smo dobili poziv od osnovnog suda za ročište 6. decembra u 13 časova u vezi obezbjeđenja dokaza... što je i bila obaveza korisnika eksproprijacije da utvrdi vrijednost nekretnina koje se eksproprišu. Istog dana, inspektor zaštite prostora Jovan Martinović donosi obavještenje da su se stekli uslovi za uklanjanje bespravno sagrađenih objekata, a time i nemogućnost utvrđivanja materijalnih dokaza“, piše u saopštenju.

Direkcija za imovinu i Agencija za stanovanje prošlog četvrtka su pokušali da sruše sedam stanova u vlasništvu Glavnog grada, ali ih je policija zaustavila jer nijesu imali dozvolu.

Kako je ranije saopšteno iz Glavnog grada, prije nekoliko mjeseci pokrenut je postupak eksproprijacije 11 stambenih jedinica, koje su u skladu sa važećim planskim dokumentom, predviđene za uklanjanje.

Bonus video: