Na Cetinju "Info dan" povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Gosti Dnevnog centra bili su u prilici da se, kroz neposredan kontakt sa stučnim osobljem, informišu o svim segmentima funkcionisanja ustanove
0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Cetinje, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2013. 16:01h

Povodom 3. novembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Javna ustanova Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje organizovala je u svom objektu tkz. “Info dan”.

Direktorica centra Ana Kavaja objašnjava, da kako se ove godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava pod geslom “Pristupačnost”, gosti njhivog centra bili su zainteresovani građani, koji su bili u prilici da se bliže upoznaju sa uslugama koje pruža pomenuta javna ustanova.

"Zainteresovani sugrađani bili su u prilici da se upoznaju sa uslugama, ali i sa timom zaposlenih u JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Prijestonici Cetinje, koji ujedno predstavljaju i najvažniju kariku same priče", kaže Kavaja.

Gosti Dnevnog centra bili su u prilici da se, kroz neposredan kontakt sa stučnim osobljem, informišu o svim segmentima funkcionisanja ustanove, te da razmijene mišljenja, stavove i iskustva.

“Info danu”, između ostalih, prisustvovali su članovi cetinjskih nevladinih organizacija koje tretiraju pitanja osoba sa invaliditetom, čime je pružena dodatna podrška u pogledu jačanja buduće saradnje. Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju,koji se nalazi u Bajicama otvoren je u novembru ove godine.

Bonus video: