Montefarm otvorio šest apoteka Galenike

Direktor Galenike Crna Gora Aleksandar Šćepanović rekao je da će Montefarm, u skladu sa ugovorom, preuzeti i 11 zaposlenih u tim apotekama
285 pregleda 1 komentar(a)
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Apoteka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.12.2013. 08:04h

Mještani Risna, Bijele, Sutomora, Starog Bara, Virpazara i Tuzi juče su konačno ponovo dobili apoteke u svojim mjestima.

Za ljekove su od marta 2012. godine morali da idu u veće centre, jer je "Galenika Crna Gora" tada zatvorila svoje objekte zbog finansijskih problema.

Sporazumom Galenike i Apotekarske ustanove "Montefarm" predviđeno je da od 1. decembra državne apoteke preuzmu šest objekata u mjesnim zajednicama. Informaciju da je dogovor ispoštovan, potvrdio je juče i direktor Montefarma Budimir Stanišić.

"Tih šest apoteka, koje se nalaze u mjestima gdje nema ni privatnih apoteka za građane, sklopiće ugovor Montefarm i Galenika da se te apoteke preuzmu na period od namjanje godinu dana, sa mogućnošću produženja na tri godine", saopštio je ranije Stanišić.

Direktor Galenike Crna Gora Aleksandar Šćepanović rekao je da će Montefarm, u skladu sa ugovorom, preuzeti i 11 zaposlenih u tim apotekama. Ugovor će važiti godinu dana.

Sve apoteke Galenike, njih 14, zatvorene su u martu prošle godine zbog finansijske situacije u toj kompaniji. Tom veledrogerijom tada je rukovodio Marko Ljusić, da bi nakon nekoliko mjeseci čelnu funkciju preuzeo Miodrag Ivanović, nekadašnji direktor "Pobjede". Međutim, i on je iz te kompanije otišao nakon kratkog vremena, pa je preuzeo zamjenik direktora Aleksandar Šćepanović.

Bonus video: