Direktorat za vanredne situacije: Obavijestiti službe zaštite prije paljenja korova

"Još jednom apelujemo na građane da prilikom uređenja svojih imanja i paljenja korova obavijeste lokalne službe zaštite i spašavanja koje će blagovremeno izaći na lice mjesta i u slučaju potrebe adekvatno intervenisati“
1 komentar(a)
Vatra, požar, trava, Foto: Shutterstock
Vatra, požar, trava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.08.2018. 17:15h

Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da prilikom uređenja svojih imanja i paljenja korova obavijeste lokalne službe zaštite i spašavanja, koje će blagovremeno izaći na lice mjesta i u slučaju potrebe adekvatno intervenisati.

Iz Direktorata su kazali da je danas u 12 sati i 27 minuta na broj 112 prijavljen nestanak osobe u mjestu Gornja Stijena u području Pipera.

"Prethodno je na istom lokalitetu izbio požar koji građani nijesu prijavili nikome u sistemu zaštite i spašavanja, već su se sami organizovali i ugasili požar“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je tek nakon toga prijavljen nestanak M.V. (1954).

"Još jednom apelujemo na građane da prilikom uređenja svojih imanja i paljenja korova obavijeste lokalne službe zaštite i spašavanja koje će blagovremeno izaći na lice mjesta i u slučaju potrebe adekvatno intervenisati“, kazali su iz Direktorata.

Oni su podsjetili da je broj za hitne situacije u Direktoratu za vanredne situacije 112, a broj službi zaštite i spašavanja 123.

Bonus video: