Azra u domu o trošku MUP-a

Učiteljica u penziji od juče ponovo u „Relaks centru” u Spužu
66 pregleda 20 komentar(a)
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.11.2013. 07:46h

Učiteljica u penziji Azra Đečević ponovo je juče u “Relaks centru” u Spužu, nakon što je noć provela na klupi, na Autobuskoj stanici.

I dok izvršni direktor Stevan Petrušić tvrdi da udovica poznatog podgoričkog ljekara Džake Đečevića besplatno boraviti u centru do 1. septembra 2014. godine, “Vijesti” nezvanično saznaju da je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbijedilo dvije hiljade eura, odnosno 200 eura mjesečno, kako bi Azra imala krov nad glavom.

“Vijestima” je pojašnjeno da je riječ o novcu namijenjenom za obilježavanje Nove godine.

Đečević se u dom vratila juče nešto poslije 14 časova, nakon što je samo dan ranije bila prinuđena da izađe jer nije imala novca da plati boravak.

Do obrta je došlo već juče ujutro nakon što su se za njen slučaj zainteresovali u MUP-u, jasno poručivši da su spremni da plate troškove njenog boravka u domu.

“Azra je ponovo smještena i boraviće kod nas do septembra naredne godine potpuno besplatno, jer smo svjesni da najvjerovatnije neće biti u mogućnosti da plaća troškove svog boravka. Sa njom smo dogovorili da ostane do septembra, a da ona do tada pokuša da riješi svoju materijalnu situaciju”, kazao Petrušić juče “Vijestima”.

Đečević je rekla da su je pozvali iz “Relaks centra”, istakavši da drugi smještaj nema.

Vlasnica Vesna Martinović primila je Azru u dom 31. maja, akon što su “Vijesti” objavile potresnu priču o tome da penzionisana učiteljica živi na ulici i spava na klupama na Autobuskoj stanici.

Ona je u domu boravila besplatno do prekjuče, kao i prethodno u dva navrata.

Đečević je u maju kazala da od 160 eura penzije ne može da plaća kiriju i kupuje ljekove i hranu i da je zbog toga prinuđena da spava na ulici.

Bonus video: