NVO "Generalni konzulat SFRJ" na proslavi Dan republike u Jajcu

"SFRJ je dokazala svoju superiornost nad svime što se u posljednjih 20-ak godina na žalost, dešavalo na jugoslovenskim prostorima i tu nema dileme"
80 pregleda 4 komentar(a)
Marko Perković, Foto: Siniša Luković
Marko Perković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.11.2013. 16:57h

Povodom 29.novembra u nekadašnjoj Jugoslaviji proslavljanog kao Dan Republike i 70. godišnjice Drugog zasijedanja AVNOJ-a u Jajcu gdje su udareni temelji Titove Jugoslavije, čelnik NVO "Generalni konzulat SFRJ" iz Tivta, Marko Perković, upriličio je "Molitveni doručak" za novinare.

"Pred nama je praznik nad praznicima – Dan republike 29. novembar i 70-ti rođendan najljepše i najprosperitetnije zemlje na svijetu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Prije sedam decenija upravo su na ovaj dan u Jajcu donešene istorijske odluke Drugog zasijedanja AVNOJ-a koje i danas imaju evrospke vrijednosti i utemeljena je SFRJ kao živi dokaz genijalne misli Josipa Broza Tita i dalekovidnosti Komunističke partije Jugoslavije. Upravo su se oni u toj državi najviše približili idealima francuske buržoarske revolucije „Egalite, Fraternite, Liberte – Jednakost, Bratstvo i Sloboda", ocijenio je Perković.

On je dodao da će delegacija Genetalnog konzulata SFRJ iz Tivta sjutra biti u Jajcu i učestvovati u proslavi velikog jubileja za sve jugonstalgičare.

"Generalni konzulat SFRJ i dalje će nastaviti da svojim aktivnostima štiti interese Jugoslavije od pokušaja falsifikovanja istorije države čiju je konzistentnu miroljubivu politiku slijedilo 2,5 milijardi ljudi"

Tivatski "Generalni konzulat SFRJ" 29. novembra proslavlja i svoj deseti rođendan.

On smatra da se ta NVO u proteklih 10 godina svojim aktivnostima nametnula kao svojevrsni "etalon jugoslovenstva" u regionu, te da su posebno upečatljive manifestacije koje ona organizuje, među kojima je najvažnija i najmasovnija proslava Dana mladost koja svakog 25. maja u Tivat dovede nekoliko hiljada posjetilaca iz zemlje i inostranstva.

Tu je i obnovljeni "Kup maršala Tita" u malom fudbalu, proslave Dana Jugoslovenske Ratne mornarice 10. septembra, Dana JNA 22. decembra i Dana bezbjednosti 13.maja, što se pored ostaloga, sve našlo u dokumentarnom filmu britansog BBC-ja iz 2005. "Jugoslavija 25 godina nakon Tita" gdje Tivat i Generalni konzlat SFRJ imaju zapaženo mjesto.

"Generalni konzulat SFRJ i dalje će nastaviti da svojim aktivnostima štiti interese Jugoslavije od pokušaja falsifikovanja istorije države čiju je konzistentnu miroljubivu politiku slijedilo 2,5 milijardi ljudi iz zemalja tzv. Trećeg svijeta. SFRJ je dokazala svoju superiornost nad svime što se u posljednjih 20-ak godina na žalost, dešavalo na jugoslovenskim prostorima i tu nema dileme", poručio je Perković.

On je istakao da to još "neuvažava ova naša peta kolona – oni iz komisije koja NVO-ima dijeli sredstva od igara na sreću i koji su generalni konzulat SFRJ zbog simbolike onoga što ta NVO predstavalja, stavili na crnu listu onih NVO koje ne smiju dobiti ni centa od države za svoje aktivnosti".

Bonus video: