Udruženi sakupili 3.000 eura za operaciju kičme

Roditelji učenika koji pohađaju OŠ “Branko Božović“ u Podgorci i kolektiv te ustanove prikupili su više od tri hiljade eura neophodnih za operaciju djevojčice K.V
77 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2013. 18:00h

Roditelji učenika koji pohađaju OŠ “Branko Božović“ u Podgorci i kolektiv te ustanove prikupili su više od tri hiljade eura neophodnih za operaciju djevojčice K.V.

Potrebno je još oko deset hiljada eura, kako bi učenica škole operisala kičmu.

“K.V. je zbog iskrivljenja kičme potrebna operacija, koja će se raditi u bolnici 'Dr Dragiša Mišović' u Beogradu. Operacija se procjenjuje na 13.000 eura. Upoznavši se sa problemom i sredstvima koja su potrebna za hiruršku intervenciju, a koje roditelji nijesu u mogućnosti da obezbijede, škola je odmah reagovala“, saopšteno je iz OŠ “Branko Božović“.

Pojašnjeno je da je prihvaćena inicijativa nekolicine roditelja da se pomogne djevojčici, pa je uprava sazvala Savjet roditelja na kojem je dogovoreno da se u školi organizuje akcija prikupljanja pomoći.

“Pomoć se davala na doborovoljnoj osnovi, prema sopstvenim mogućnostima. Zajedničkim prilozima je prikupljeno više od 3.000 eura. Neki roditelji direktno uplaćuju na žiro-račun, tako da se iznos priloga iz dana u dan povećava“, saopšteno je iz škole.

Andrijana Racković - majka

Kristina Veljković - učenica

POB-907-55001-17

partija 01-201-0017553.9

Bonus video: