Ruku pod glavu na tvrdoj klupi Autobuske stanice

“Autobuska stanica je ponovo mjesto mog konaka, ja nemam gdje”, kazala je Đečević “Vijestima”
57 pregleda 33 komentar(a)
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.11.2013. 00:28h

Učiteljica u penziji Azra Đečević od juče je ponovo bez krova nad glavom, nakon što je bila prinuđena da napusti dom u Spužu, jer, tvrdi, nema novca da plaća boravak.

Udovica poznatog ljekara Đake Đečevića vratila se na Autobusku stanicu, kazavši da će tu i spavati, gdje je i boravila prije nego što je 31. maja smještena u “Relaks centar”.

“Autobuska stanica je ponovo mjesto mog konaka, ja nemam gdje”, kazala je Đečević juče “Vijestima”.

Izvršni direktor “Relaks centra” Stevan Petrušić rekao je da Đečević nije prihvatila ponudu da mjesečno plaća 200 eura, što je, tvrdi, polovina uobičajene cijene, i istakao da je od 31. maja u domu boravila besplatno.

“Azra je kod nas i prije toga boravila u dva navrata. Pretprošle godine mjesec, a prošle dva mjeseca. Uvijek potpuno besplatno, a imala je na raspolaganju kompletnu uslugu, obezbijeđen smještaj i hranu i ljekarsku njegu...”, kazao je Petrušić.

Đečević tvrdi da nije mogla da prihvati ponudu, jer su njena primanja “daleko manja” od cijene za boravak u domu.

“Jedna od opcija koju su mi nudili je bila i da im dam zemlju u centru grada, koja je građevinska parcela, ali nije samo moje vlasništvo”, kazala je Đečević.

Vlasnica centra Vesna Martinović primila je Azru, nakon što su “Vijesti” krajem maja objavile potresnu priču da o tome da penzionisana učiteljica živi na ulici i spava na klupama na Autobuskoj stanici.

Ona je tada kazala da od 160 eura penzije ne može da plaća kiriju i kupuje ljekove i hranu i da je zbog toga prinuđena da živi na ulici.

Pomoć od Skupštine otišla na dugove

Đečević je kazala da je dobila novac od Skupštine Crne Gore, nakon što su “Vijesti” u maju objavile priču o sudbini koja je zadesila.

Ona je rekla da je tada vratila “nagomilane dugove”. “Novca nemam, više od pola penzije mi se odbija na kredit, dok sam pomoć od Skupštine Crne Gore iskoristila za vraćanje dugova”, kazala je Đečević.

Bonus video: