“Pavićević nije održao obećanje”

“Predsjednik Opštine Žarko Pavićević, izvršio je obmanu, iako mi je na prijemu u Opštini rekao da želi da ispoštuje volju građana"
69 pregleda 3 komentar(a)
Braća Gojačanin pres, Jovana Stevanović, Foto: Savo Prelević
Braća Gojačanin pres, Jovana Stevanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2013. 18:58h

Izvršna direktorica NVO “Braća Gojačanin” Jovana Stevanović povukla se sa te funkcije, jer, kako je kazala, nije uspjela da se izbori da ubijena braća Ljubomir i Dejan dobiju spomen ploču u gradu pod Rumijom.

Ona je novinarima saopštila da je takvo obećanje dao gradonačelnik Bara Žarko Pavićević, ali da je naknadno odustao od te ideje.

“Predsjednik Opštine Žarko Pavićević, izvršio je obmanu, iako mi je na prijemu u Opštini rekao da želi da ispoštuje volju građana da ili ulica u kojoj su mladići stradali ili dio trga, dobije ime po braći Gojačanin”, kazala je Stevanović.

Objasnila je da je za svega 16 sati sakupila oko 10.000 potpisa.

“Pavićević je meni i članovima porodice početkom juna rekao da će 24. juna na redovnoj skupštini Opštine Bar, biti predlog na dnevnom redu za dodjelu naziva ulica ili spomen obilježja. Međutim, te tačke nije bilo na dnevnom redu”, kazala je ona.

U Višem sud u Podgorici u toku je suđenje Baraninu Šćepanu V. Bujiću, optuženom za ubistvo sugrađana, braće Dejana (26) i Ljubomira Gojačanina (24). Prema navodima optužnice, Bujić je 15. februara 2013. godine sa više hitaca usmrtio braću Gojačanin.

Bonus video: