Akcija prikupljanja garderobe i igračaka za djecu sa smetnjama

"Akcijom koju organizujemo u tržnom centru Mall of Montenegro, želimo da pokažemo da postoje humani ljudi, spremni da poklanjaju"
3 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2013. 11:25h

Akcija prikupljanja garderobe i igračaka za djecu sa smetnjama u razvoju iz četiri sjeverne opštine biće organizovana od petka, 29. novembra do nedjelje, 1. decembra ispred Mercator Hipermarketa u tržnom centru Mall of Montenegro.

Organizator akcije je kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora u saradnji sa nekoliko partnera, a dio je tradicionalnog Karavana dobre volje.

Prikupljena garderoba i igračke biće poklonjeni djeci sa smetnjama u razvoju iz udruženja “Zvijezda” Kolašina, “Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama” Rožaje, “Korak nade” Berane i Dnevnog centra “Lipa” iz Plava.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da naredna tri dana u terminu od 10 do 20h donesu očuvanu garderobu i igračke i osjete radost darivanja i podrške jednom važnom dijelu populacije

Ova akcija, koja je dio inicijative Coca-Cola karavan dobre volje, se organizuje uz institucionalnu podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i Fonda za aktivno građanstvo, kao i veliku podršku poslovnih partnera – kompanija Mercator-CG i Mall of Montenegro, Digitalizuj.me pokreta i TV Vijesti, kao medijskog partnera.

“Akcijom koju organizujemo u tržnom centru Mall of Montenegro, želimo da pokažemo da postoje humani ljudi, spremni da poklanjaju i da, što je cilj akcije, uljepšaju dane djeci sa smetnjama u razvoju koja žive na sjeveru. Svi ljudi dobre volje pokazaće da društvo misli na ovu djecu i daje mali doprinos njihovom ugodnijem odrastanju”, kazala je Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Ona je pozvala sve ljude dobre volje da naredna tri dana u terminu od 10 do 20h donesu očuvanu garderobu i igračke i osjete radost darivanja i podrške jednom važnom dijelu populacije.

“Prikupljene stvari poklonićemo udruženjima u sklopu Coca-Cola karavana dobre volje, koji će ih obići u decembru. Na ovaj način, malo ranije ćemo donijeti djeci pravu prazničnu atmosferu i poklone od građana iz Podgorice, dok će im Coca-Cola Hellenic Crna Gora donirati i različitu opremu za bolje funkcionisanje njihovih udruženja”, navela je Tufegdžić.

Coca-Cola Hellenic Crna Gora šest godina kroz projekte Dan dobre volje i Karavan dobre volje podržava socijalno osjetljive grupacije stanovništva u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: