Rađenović: Protjeraćemo divlje taksiste sa budvanskih ulica

Budvanski taksisti i njihove tarife često su u centru pažnje, posebno tokom ljetnje sezone
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2013. 08:07h

Snimak objavljen na Jutjubu (Youtube), koji je juče munjevito postao hit u Crnoj Gori, na kojem se vidi da je u budvanskom taksiju klijent morao platiti čak 6,5 eura za nepunih pređenih kilometar gradskih ulica, još jednom je upozorio na stanje u taksi prevozu u Budvi.

I dok u taksi udruženjima tvrde da snimak praktično ne govori ništa, jer se tačno i ne vidi da li je riječ o Budvi, oni ne spore da je bilo mnogo gorih situacija ljetos kada su taksisti, o čemu su “Vijesti pisale”, naplaćivali na desetine eura za uslugu prevoza od Budve do Bečića, ili enormnih 200 eura do Podgorice.

Snimak, gdje taksimetar bukvalno u sekindi otkucava po 10 centi, kako ocjenjuju u taksi udruženjima, im više liči na parodiju cijele situacije, koja je bila ljetos u Budvi.

Da se pod hitno mora uvesti red u haotično stanje koje vlada u taksi prevozu Budve, saglasan je i prvi čovjek grada Lazar Rađenović, koji smatra da se do početka ljeta i taj dio ponude, na koji su turisti imali najviše primjedbi, mora skloniti iz sive zone.

NVO “Montenegro taksi Budva“, koja okuplja šest taksi udruženja i 20 individualnih prevoznika, uputila je prošle sedmice pismo i pozvala Rađenovića da se što prije donose nova uradba o taksi prevozu, i formira zajednička radna grupa koja bi radila na njenoj izradi. Oni su upravo insistirali da se uvede ljetnji i zimski cjenovnik usluga, koga će svi morati da se pridržavaju. Ljetos su pojedini taksisti kilometar vožnje naplaćivali pet eura, posebno u večernjim satima, dok je u taksi udruženjima cijena bila jedan euro po kilometru.

„Dobili smo pismo gdje taksisti ukazuju da imaju određene probleme. Isto tako i mi ističemo neke probleme sa odvijanjem taksi službe u Budvi i da smo nezadovoljni stanjem koje je bilo ovog ljeta. Ono je potkrijepljeno velikim brojem prijava gostiju, usmjerenih na individualno nezadovoljstvo taksi uslugom, nekorektnost u individualnim slučajevima u dijelu naplate taksi usluga i naročito kreiranjem velike gužve. Rješenje za to jeste formulisanje nove odluke koja će biti formulisana do kraja godine“, kazao je Rađenović “Vijestima”

On je naglasio da su uključili Saobraćajni fakultet iz Beograda da im pomogne u izradi odluke.

„Otvoreni smo da uvažimo impute koje dobijamo iz taksi udruženja, iz NVO koja je formirana. Upućeni smo i od strane Uprave policije da je to jedan od akutnih problema u gradu, kada je u pitanju saobraćajna gužva i tendencija u opštini Budva bi trebalo da ide sa smanjenjem broja licenci koje su sada izdate na niovu broja od 405. Kroz novu odluku do kraja godine, kroz zaista sve ono što smo u ranijem periodu pokušali da uradimo i u čemu su nas omele pravne procedure, i neke tužbe od strane taksista, do idućeg ljeta ćemo sigurno uraditi. Eliminisaćemo pojavu nelegalnih taksista preko novih tablica“, naglasio je Rađenović.

Galerija

Bonus video: