Nova epizoda: U srijedu grupa studenata blokira FPN

Pilav je kazao da je cilj blokada smjena studentskih predstavnika za koje kaže da nisu predstavljali studente "onako kako treba"
14 komentar(a)
Studenti; FPN, blokada nastave, Foto: Luka Zeković
Studenti; FPN, blokada nastave, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.11.2013. 11:44h

Za srijedu je najavljena blokada Fakulteta političkih nauka, javlja TV Vijesti.

Zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu, grupa studenata je odlučila da organizuje blokadu FPN-a u znak protesta zbog brojnih zakulisnih radnji.

Studenti se bune i zbog, kako kažu, ignorisanja volje većine njih.

Predstavnik grupe studenata Emir Pilav je kazao za TV Vijesti da će blokirati fakultet bez obzira na to kakva će odluka biti Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore koji bi danas mogao da imenuje vršioca dužnosti dekana ili da uvede prinudnu upravu na taj fakultet.

Pilav je kazao da je cilj blokada smjena studentskih predstavnika za koje kaže da nisu predstavljali studente "onako kako treba".

Najavljeno je da će blokada trajati od 12 do 15 časova.

Kao v.d. se u univerzitetskim krugovima pominjao profesor Saša Knežević. On je juče kazao da bi FPN trebalo da krene putem konsolidacije i da se u jednom malom kolektivu, uz dobru volju svih kolega, postepeno sređuju odnosi. Kako je saopštio, trebalo bi konačno da prestanu da se bave izborima za dekana koji su bili prije dva mjeseca i da rade u interesu svih zaposlenih i studenata.

Rat predavača

Nakon što je predstavnik studenata FPN-a Miloš Pavićević u subotu javno optužio doc. dr Oliveru Komar da ona i profesor Miloš Bešić stoje iza peticije studenata kojom se traži povratak Bešića na FPN i smjena predstavnika studenata, reagovanja Komar, pa potom saradnika Borisa Vukićevića i Uglješe Jankovića, juče su se oglasili predavač Zlatko Vujović i Knežević.

Vujović je kazao da duboko vjeruje u iskrenost studentskih namjera da se bore za što veći kvalitet nastave, te da su zabrinuti sa sudbinu fakulteta, ali ga žalosti to što su im „podmetnute netačne informacije na bazi kojih oni temelje pojedine svoje stavove“.

Javno prepucavanje na FPN-u uslijedilo je nakon što prošlog mjeseca nije izabran dekan, jer su i Komar i protivkandidatkinja Nataša Ružić imale po pet glasova u Vijeću. Uz Komar su bili prof. dr Sonja Tomović-Šundić, doc. dr Miloš Bešić, mr Uglješa Janković i mr Mehmed Đečević.

Za Ružić su bili prof. dr Saša Knežević i doc. dr Boris Vukićević. Uz njen, i glasove predstavnika studenata Miloša Pavićevića i Budimira Andrića, Ružić je takođe imala pet glasova.

Bonus video: