Zemljotres prekinuo nastavu u Međuriječju: Otpali plafoniu učionicama

Zemljotres je, kaže direktor osnovne škole u Međuriječju Milorad Popović, posebno uplašio učenike
0 komentar(a)
zemljotres, Međuriječje, Foto: Dragana Šćepanović
zemljotres, Međuriječje, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.11.2013. 17:35h

Zemljotres, jačine 3,5 stepeni Rihterove skale, koji juče u 8.45 sati registrovan tri kilometra jugozapadno od kolašinskog sela Međuriječje nanio je na nekoliko, uglavnom starijih zgrada, manju materijalnu štetu, ali i uplašio mještane.

Zemljotres je, kaže direktor osnovne škole u Međuriječju Milorad Popović, posebno uplašio učenike. Djelovi zgrade škole su, takođe, oštećeni, ali štete nije bilo u učionicama na prvom spratu gdje se nastava odvijala.

„Zajedno sa učenicima smo istrčali iz zgrade nakon prvog udara. Poslije deset minuta još jednom se osjetilo podrhtavanje tla. Učionice ne prvom spratu nijesu oštećene, pa su časovi nastavljeni. Međutim, djelovi plafona učionica na gornjem spratu su oštećeni”, rekao je Popović.

Nastava je zbog zemljotresa bila nakratko obustavljena i u manastiru Morača gdje se takođe podrhtavanje tla osjetilo. Područje Međuriječja juče su obišli potpredsjednik Opštine Dragomir Dulović i sekretar za urbanizam Vladan Bulatović, koji su razgovarali sa stanovnicima.

Evidentirali su štetu nastalu na nekoliko starijih stambenih građevina.

Bonus video: