Snijeg za uživanje: Žabljak pobijelio

Prvi snijeg koji je stigao preko vikenda i dalje samo uveseljava građane, naročito one najmlađe, jer još uvijek nije otežao svakodnevno funkcionisanje
70 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2013. 13:32h

Komunalno preduzeće iz Žabljaka spremno dočekuje sezonu čišćenja snijega sa gradskih i prigradskih saobraćajnica tako i sa lokalnih puteva.

Prvi snijeg koji je stigao preko vikenda i dalje samo uveseljava građane, naročito one najmlađe, jer još uvijek nije otežao svakodnevno funkcionisanje u ovom sjevernom gradu.

Direktor preduzeća, čiji je osnivač Opština Žabljak, Radenko Radulović kaže da su stvoreni potrebni preduslovi kako sa pozicije mehanizacije tako i po pitanju novca neophodnog za gorivo, mazivo i drugo što podrazumijeva djelovanje u zimskim uslovima.

"Sva mehanizacija za čišćenje snijega je spremna. Na raspolaganju su dva snjegočistača koji djeluju sa kosim nožem ili sa roto frezom, zavisno od potrebe ili procjene. Tu je i kamion sa kosim nožem i dvije utovarne lopate kao i snjegočistač, traktor ruske proizvodnje sa rotofrezom. Sve je to, uz iskusne operatere, garant u kvalitetno obavljanje posla na oko 200 kilometara ulica, prigradskih saobraćajnica i lokalnih puteva", kaže Radulović i dodaje da je trenutno prohodno prema svim selima.

Iz „Crnagoraputa“ poruluju da su i njihovi snjegočistači spremni i da su već djelovali na novom i starom putu prema Šavniku gdje su posipali kameni agregat i so kako bi se izbjeglo proklizavanje na zaleđenom asfaltu. Kažu da je na njihove lagere dopremljena dovoljna količina tih sredstava.

U funkciji odžavanja prohodnosti puteva, kao i prethodnih godina, očekuje se angažovanje snjegočistača koje posjeduje nekoliko privatnih firmi iz Žabljaka. Oni su pripremili mehanizaciju i očekuju odgovor nadležnih na ponude koje su dostavili.

Galerija

Bonus video: